Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Jyväskylän poliisiasema, aseen esitys

Yksi Sisä-Suomen poliisilaitoksen poliisiasemista
Jyväskylän poliisiaseman asetarkastus sijaitsee Hannikaisenkadun ja Urhonkadun kulmassa kaupungin keskustassa. Asetarkastus on maanantaisin ja torstaisin vain ajanvarauksella. Katso tarkemmat yhteystietomme ja aukioloaikamme.

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi ensisijaisesti verkossa. Varaa palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee. Tutkintapöytäkirjat ja rikosilmoituksen jäljennöksen voit tilata laitokselta tai asemalta.  

Käyntiosoite

Urhonkatu 1, 40100 JYVÄSKYLÄ

Postiosoite

PL 59, 40100 JYVÄSKYLÄ

Aukioloajat

 • ma
  9.00–15.00
 • to
  9.00–15.00

Puhelinnumerot

 • Vaihde
  0295 440 131
 • Valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus
  0295 419 800

Palvelemme näissä asioissa

Aseen esittäminen

Ase esitetään poliisille pääsääntöisesti omistajanvaihdoksen tai luvan muuttamisen yhteydessä. Poliisi voi myös pyytää aseen esittämistä muusta syystä

Aseiden luovutus/noutaminen

Aseluvan haltija tai kuolinpesä voi olla velvollinen luovuttamaan aseita poliisille. Aseet on tietyissä tapauksissa mahdollista myös noutaa takaisin.

Kuolinpesän aseet

Kuolinpesän haltijan on otettava aseet haltuunsa välittömästi luvanhaltijan kuoltua ja huolehdittava aseiden luvittamisesta kuuden kuukauden sisällä.