Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Lahden pääpoliisiasema, rikosilmoitukset

Lahden pääpoliisiaseman ulko-ovi on suljettuna ja odotustiloihin päästetään vain rajattu määrä asiakkaita.

Lahden pääpoliisiaseman ulko-ovi on suljettuna ja odotustiloihin päästetään vain rajattu määrä asiakkaita. Aulavartija tiedustelee ulko-ovella jokaisen asemalle saapuvan asiakkaan käynnin tarkoitusta. Jätä ensisijaisesti rikosilmoitus osoitteessa asiointi.poliisi.fi. Löytötavara-tiedustelut numerosta 0295 414 131 tai sähköpostilla [email protected]
Poliisiaseman sijainti kartalla
Näet karttakuvan poliisin verkkosivuilla. Jos klikkaat karttakuvaa, siirryt toisen palveluntarjoajan palveluun ja sen käyttöehtojen piiriin.

Yhteystiedot

Aseman laitos Hämeen poliisilaitos

Esikuntakatu 4, 15700 LAHTI

Esitutkintapöytäkirjojen tilaus 0295 437 270
Löytötavarat 0295 414 131
Poliisipäivystys 0295 430 311
Rikosvihjeet 0295 414 222

Esitutkintapöytäkirjojen tilaus [email protected]
Löytötavarat [email protected]

Aukioloajat

Maanantai 08.00–16.15
Tiistai 08.00–16.15
Keskiviikko 08.00–16.15
Torstai 08.00–16.15
Perjantai 08.00–16.15

Vaihde 0295 430 311

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi verkossa ensisijaisesti. Varaa sieltä palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ensin ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin keskeneräisiin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee.

Kiireettömissä tapauksissa yleisneuvontaa antaa valtakunnallinen neuvontapalvelu puhelimessa ja chatissa. 

Rikosilmoitus

Rikoksen uhriksi joutuneen on syytä tehdä rikosilmoitus poliisille mahdollisimman pian.

Esitutkinnan käynnistämistä varten poliisi tarvitsee mahdollisimman pian tarkan kuvauksen siitä, mitä, missä ja milloin on tapahtunut ja ketkä ovat asianosaisia. Asianosaisia ovat asianomistaja ja rikoksesta epäilty henkilö/henkilöt. Poliisi kirjaa rikosilmoitustiedot poliisiasiain tietojärjestelmän tutkinta- ja virka-apujärjestelmään.

Rikosilmoituksen voi tehdä paikan päällä poliisilaitoksella tai sitten sähköisesti poliisin internet-sivuilla. Rikosilmoitusta tehtäessä tulee kuvailla mahdollisimman tarkasti, mitä, missä ja milloin on tapahtunut ja ketkä ovat osallisia (asianomistaja, mahdollinen rikoksesta epäilty ja todistaja/t). Tärkeää on myös kuvailla tarkasti, miltä rikoksen uhri sekä rikoksesta epäilty henkilö näyttivät. Lisäksi on merkittävä ilmoittajan yhteystiedot (puhelin ja sähköposti) Rikosilmoitusta varten tarvittavat tiedot: - kuvaus siitä, mitä on tapahtunut ja miten - tarkka tapahtuma-aika ja -paikka - rikoksesta epäillyn nimi, jos se on tiedossa - rikoksesta epäillyn tuntomerkit (ikä, pituus, vartalo, kasvojen erityispiirteet, silmien väri, hampaat, puhe, kädet, liikkuminen, pukeutuminen) - minne päin ja miten epäilty pakeni - jos tekijä liikkui jollain ajoneuvolla, ajoneuvon rekisterinumero ja muut tuntomerkit (merkki, väri, malli) - tekijän vaarallisuus (aseistautuminen, mielentila, uhkaukset, päihteiden käyttö jne.) - mahdollisesti anastetun / kadonneen omaisuuden tunnisteet (väri, merkki, malli, sarjanumero tms.) Rikoksesta voi ilmoittaa poliisille missä tahansa, rikoksen tapahtumapaikasta riippumatta.