Kovia ylinopeuksia Pohjois-Karjalan teillä - Outokummussa päihtynyt kuljettaja.

Julkaisuajankohta 10.9.2023 11.04
Uutinen

Ylinopeudet työllistivät poliisin lauantaita, ja eri puolilla Pohjois-Karjalaa mitattiin kovia ylinopeuksia. Suurin lukema mitattiin Kuopiontieltä 172 km/h, myös kovia taajamanopeuksia mitattiin.

 

Porokylänkadulla Nurmeksessa poliisipartio mittasi vastaan ajaneelle henkilöautolle 75 kilometriä tunnissa. Alueella on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja hän oli liikenteessä jo seitsemännen kerran vuoden sisällä ilman ajo-oikeutta. Laillinen ei ollut ajoneuvokaan, koska siitä oli  jätetty ajoneuvovero maksamatta.

Illan aikana myös Kuhmontiellä Nurmeksessa ajokorttinsa ”hyllylle” ajoi henkilöauton kuljettaja, jonka nopeudeksi mitattiin 156 kilometriä tunnissa, rajoituksen ollessa alueella 80 kilometriä tunnissa.

Lieksassa Kainuuntien taajama-alueella kaahasi henkilöauton kuljettaja 90 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa alueella 40 kilometriä tunnissa.

Kuopiontiellä Joensuussa mitattiin moottoripyörälle nopeudeksi 172 kilometriä tunnissa. Ylitys mitattiin 100 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella.

Lauantai-iltana Alavinkadulla Outokummussa pysäytettyä henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Kuljettajan puhallustulos oli 0.23 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Liikenne Nurmes Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen