Meri-Lapin tapahtumia viikonlopulta

Julkaisuajankohta 19.3.2023 10.17
Uutinen

Latukoneen kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena Torniossa. Useita pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia.

Latukoneen kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena

Torniosta tuli ilmoitus lauantai-iltapäivänä, että latukoneen kuljettajan epäiltiin kuljettavan latukonetta alkoholin vaikutuksen alaisena. Asiaista ilmoittanut mies oli seurannut latukoneen jälkiä ja löysi latukoneen pysähtyneenä maastosta. Ilmoittaja otti latukoneesta avaimet pois, koska kuljettaja vaikutti silminnähden päihtyneeltä ja ilmoitti asiasta poliisille. Poliisi saapui paikalle ja puhallutti kuljettajan. Kuljettaja puhalsi rattijuopumuksen ylittävän rajan alkometriin. Miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Rattijuopumus Kemissä

Poliisipartio pysäytti Kemissä lauantai-iltana Mäntylänkadulla henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Kuljettajana toimi poliisin entuudestaan tuntema nainen. Nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0-tuloksen, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Liikenneonnettomuus Kemissä

Henkilöautoa kuljettanut nainen oli pysähtynyt suojatien eteen pysähtyneen auton rinnalle, kuten liikennesääntöjen mukaan kuuluukin. Takana ajanut hopeinen katumaasturi oli törmännyt ilmoittajan auton perään, jonka seurauksena autoon tuli vaurioita. Katumaasturi oli kaasuttanut paikalta kovalla vauhdilla pois. Katumaasturin kuljettajaa ei vielä tavoitettu.

Rattijuopumus Kemissä

Poliisipartio suoritti valvontaa Kemin keskustan alueella. Partio pysäytti Kauppakatua pitkin ajavan henkilöauton sunnuntaina alkuyön puolella. Kuljettajana toiminut mies puhalsi 0-promillea alkometriin, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Pahoinpitely Kemissä


Ulkomaalaisen miehen epäillään syyllistyneen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja pahoinpitelyyn lyömällä Kemissä keskustassa sijaitsevan ravintolan järjestyksenvalvojaa. 


Ulkomaalaisella miehellä oli tullut toisen miehen kanssa riitaa ravintolassa ja järjestyksenvalvoja oli mennyt tilanteeseen väliin, jolloin mies oli lyönyt häntä kasvoihin. Ulkomaalainen mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.


Törkeä rattijuopumus Ylitorniossa


Poliisi suoritti rattijuopumusvalvontaa Ylitorniossa myöhään lauantai-sunnuntaiyönä. Partio pysäytti Niurontiellä henkilöauton, jonka kuljettaja puhalsi alkometriin yli törkeän rattijuopumuksen verran. Keski-ikäinen kuljettajamies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.


Pahoinpitely Kemissä ravintolan edustalla


Poliisipartio havaitsi sunnuntaina aamuyöstä ravintolan edustalla ulkomaalaisen miehen lyövän toista ulkomaalaista nyrkillä pään alueelle. Uhri kertoi, että hän ei tuntenut toista miestä. Uhrille tuli lieviä vammoja lyönnin seurauksena. Tekijä otettiin kiinni pahoinpitelyyn epäiltynä.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylitornio