Murupolku

Navigointivalikko

Ajanvaraus ja asiointi poliisiasemalla

Ajanvaraus ja asiointi poliisiasemalla

Voit laittaa useimmat poliisin hakemusasiat vireille verkossa. Aina käyntiä ei tarvita. Verkkopalvelumme kertoo, jos sinun tulee asioida paikan päällä toimipisteessä.

Varaa aika lupapalveluihin etukäteen

Varaa aika haluamaasi toimipisteeseen ajanvarauspalvelussa. Ajan voit varata joko kirjautumalla palveluun tai kirjautumatta. Linkit molempiin vaihtoehtoihin löydät sähköisen asioinnin ajanvaraussivulta. Valitse ensin tapaamisen aihe sekä asiointipaikka. Jos et löydä heti sopivaa aikaa, käy myöhemmin katsomassa uusia vapaita aikoja. 

Ota huomioon, että ajanvaraus ei ole käytössä kaikissa toimipisteissä. Lisäksi osa toimipisteistä on suljettu ja lupapalveluita saa vain ajanvarauksella. Kaikkia lupapalveluita ei myöskään saa kaikista toimipisteistä. Ajanvarausaikoja on tarjolla poliisiasemien lisäksi myös muissa palvelupisteissä kuten lupapalveluautossa ja osassa yhteispalvelun asiointipisteitä.

Saat vahvistuksen tekemästäsi ajanvarauksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla. Viestissä on varaustunnus, joka sinun tulee säilyttää. Saat vielä myöhemmin muistutuksen lähestyvästä ajanvarauksesta. 

Tarvittaessa neuvontapalvelumme auttaa sinua ajanvarauspalvelun käytössä.

Muuta tai peruuta aika tarvittaessa

Voit muuttaa tai perua aikasi ajanvarauspalvelussamme. Tarvitset siihen varaustunnuksesi. Pääset tarkastelemaan varaamiasi aikoja palvelun etusivulta. Jos kirjaudut sisään asiointipalveluumme, näet Ajanvaraus-osiossa kaikki varaukset, jotka olet tehnyt kirjautuneena tai joihin olet liittänyt henkilötunnuksesi.

Jos sait varausvahvistuksen tekstiviestinä, peru aika vastaustekstiviestillä, jossa on sisältönä ainoastaan varaustunnus.

Voit myös muuttaa tai peruuttaa aikasi soittamalla neuvontapalveluumme. Myös tällöin tarvitset varaustunnuksen.

Jonotusaika vaihtelee

Suosittelemme ajanvarauspalvelua, koska tällöin saat palvelua sovittuna aikana.

Voit asioida myös jonottamalla paikan päällä toimipisteen aukioloaikana. Jonotusajat vaihtelevat toimipisteittäin ja voivat olla pisimmillään jopa useita tunteja. Jonotustavat vaihtelevat eri toimipisteissämme. 

Kaikki lupapalveluita tarjoavat toimipisteet eivät ole auki viikon jokaisena päivänä. Tarkasta palveluajat poliisilaitoksien yhteystiedoista. 

Ota mukaasi tarvittavat asiakirjat

Kun asioit poliisin lupapalveluissa, ota mukaasi henkilökortti tai passi. Myös vanhaksi menneestä passista tai henkilökortista sekä esimerkiksi ajokortista ja muista asiakirjoista on hyötyä henkilöllisyytesi todistamisessa.

Tutustu hakemukseesi mahdollisesti liitettäviin asiakirjoihin etukäteen. Löydät näistä tietoja kunkin lupa-asian omilta verkkosivuilta. Ota mukaan asioinnille tarvittavat todistukset ja muut lomakkeet. 

Poliisin valtakunnallisen neuvontapalvelun yhteystiedot

Poliisin kaikki yhteystiedot

Vuoronumerolaite poliisin lupapalvelupisteessä. Taustalla näkyy vuoroaan odottavia ja asioivia ihmisiä.

Varaa aika verkossa

Varaa aika verkossa

Yhteystietoja

Neuvontapalvelu banneri