Murupolku

Navigointivalikko

Poliisin päivä sivun intro

Poliisin päivä

Poliisin päivä on kansalaisille suunnattu tapahtuma. Sen tavoitteena on edistää poliisin näkymistä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja sopivat kaikenikäisille.

Poliisin päivää vietetään 10.8.2024

Poliisileijona tervehtimässä lapsia Poliisin päivän tapahtumassa.

Poliisin päivän -tapahtumat poliisilaitoksittain listattuna alla: 

Helsinki

Paikka: Kansalaistori, Itiksen kauppakeskus ja Ylä-Malmin tori
Aika: kello 12–15

Helsingissä perinteistä koko perheen Poliisin päivää vietetään tänä vuonna kolmessa eri kohteessa. 

Tapahtumissa on mukana runsaasti poliiseja, poliisin kalustoa, ratsupoliisit sekä lisäksi tarjolla on myös hyvää musiikkia! Ylä-Malmin torilla on myös mahdollista jättää sormenjälki matkustusasiakirjaa varten, kunhan hakemus on ennakkoon tehty ja maksettu netissä. 

Tule viettämään meidän kanssamme elokuun mukavinta iltapäivää Poliisin päivän -tapahtumiin!

Itä-Suomi

Paikka: Mikkelin kävelykatu, poliisiaseman edessä
Aika: kello 9–13

Poliisin päivän -yleisötapahtumassa pääset tutustumaan eri tehtävissä työskenteleviin poliiseihin sekä poliisin kalustoon - esimerkiksi autoihin, vesijettiin, mönkijään ja moottoripyörään. Tällä kertaa tapahtumassa on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tavata Helsingin ratsupoliisin poliisihevoset ohjaajineen!

Poliisin päivän teemana on Hyvä verkko, paha verkko. Tapahtumassa poliisi kertoo internetin mahdollisuuksista ja haasteista poliisityön kannalta, ja luonnollisesti ohjeistaa turvallisesta internetin käytöstä.

Tapahtumassa on paikalla myös Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Samppa Holopainen sekä poliisiharjoittelijoita. Harjoittelijat kertovat mielellään Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeista sekä poliisiksi opiskelusta. 

Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan poliisilaitos järjestää tänä vuonna kaksi tapahtumaa Poliisin päivänä Vantaalla ja Järvenpäässä.

Vantaa

Paikka: Energia Areenan parkkialue, Myyrmäki. Osoite: Rajatorpantie 23
Aika: kello 10–13

Järjestämme Vantaan Myyrmäessä Poliisin päivänä tapahtuman yhteistyössä Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisisoittokunnan kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle, eli kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Myyrmäessä pääset keskustelemaan poliisien kanssa esimerkiksi alueen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Keskustelemme myös mielellämme poliisissa työskentelystä, turvallisesta netin käyttämisestä, sekä poliisi- ja rikosasioista yleisesti. Tule tutustumaan poliisin ajoneuvoihin, pelaamaan onnenpyörää, ja ennen kaikkea kuulemaan Helsingin poliisisoittokunnan soittamaa svengaavaa musiikkia. Paikalla on lisäksi poliisiopiskelijoilta, joilta voi kysellä poliisiopinnoista. Tervetuloa!

Järvenpää

Paikka: Rantapuisto
Aika: kello 10–13

Poliisin päivän -tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle, eli kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Rantapuistossa pääset keskustelemaan poliisien kanssa esimerkiksi alueen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Keskustelemme mielellämme myös poliisissa työskentelystä, turvallisesta netin käyttämisestä, sekä poliisi- ja rikosasioista yleisesti. Paikalla on poliisiopiskelijoilta, joilta voi kysellä poliisiopinnoista. Poliisikoira ohjaajineen vierailee tapahtumapaikalla, lisäksi esittelemme poliisin ajoneuvokalustoa. Tervetuloa!

Kaakkois-Suomi

Paikka: Kauppakeskus Veturin edessä, veturivitriinin luona. Osoite: Tervasharjunkatu 1, 45720 Kouvola
Aika: kello 11–14

Poliisin päivän -tapahtumassa pääsee tutustumaan poliisiemme opastuksella käytössä olevaan kalustoon aina moottoripyörästä poliisiautoihin ja poliisiveneeseen. Lisäksi paikalla on laajasti asiantuntijoitamme niin lupapalveluista kuin rikostorjunnasta vastaamassa kysymyksiin ja neuvomassa vaikkapa poliisin sähköisten palveluiden käytössä. Erityisesti teemana ovat erilaiset nettipetokset ja kuinka niitä vastaan voi suojata itsensä tai lähimmäisensä. Poliisiopintoihin tutuessa voi haastaa henkilöstöämme pääsykoetehtävissä. Tapahtuman aikana tutuksi tulee myös poliisikoiratoiminta poliisikoira Vänän taidonnäytteiden kautta. Tilaisuuden juontaa Poliisit-sarjasta tuttu poliisipartio Tiina ja Pete. Lisätietoja ja tarkempi ohjelma löytyy Poliisin päivä 2024 Kouvolassa -tapahtumasta Facebookissa.

Lappi

Paikka: Kemin Sisäsatama, Rantabulevardin varrella. Meri-Lappi, Kemi
Aika: kello 10–13

Toivotamme kaikki kansalaiset tervetulleiksi tutustumaan lähemmin poliisin ajoneuvoihin, erikoiskalustoon ja muihin työvarusteisiin sekä poliisin henkilöstöön. Paikalla on kattavasti eri alojen asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiisi, erityisesti nettipetoksiin ja verkkorikollisuuteen liittyen. Mukana on myös poliisikoira ohjaajansa kanssa sekä poliisiopiskelijoita, joilta voit kysyä poliisiopinnoista. Perheen pienimmät pääsevät antamaan sormenjälkensä teknisen rikostutkintaryhmän sormenjälkipisteessä. Luvassa on myös musiikkia sekä muuta ohjelmaa.

Lounais-Suomi

Salo

Paikka: Salon tori
Aika: kello 10–14

Poliisin päivän -tapahtumassa Salossa pääsee näkemään poliisin kalustoa ja tapaamaan konstaapeleita Salon torilla. Paikan päällä voi tutustua muun muassa poliisiautoon ja poliisimoottoripyörään.

Lisäksi poliisin lupapalvelut on avoinna Poliisin päivänä kello 9–15 Salon poliisiasemalla osoitteessa Kirkkokatu 1–3, Salo. Poliisiasemalla voi asioida ajanvarauksella passi- ja henkilökorttiasioissa.

Rauma

Paikka: Rauman kauppatori
Aika: kello 12–14

Poliisin päivän -tapahtumassa Raumalla pääsee näkemään poliisin kalustoa ja tapaamaan konstaapeleita. Paikan päällä voi tutustua muun muassa poliisiautoon, poliisimoottoripyörään ja poliisin panssariajoneuvoon.

Lisäksi poliisin lupapalvelut on Poliisin päivänä avoinna kello 9–15 Rauman poliisiasemalla osoitteessa Aittakarinkatu 21, Rauma. Poliisiasemalla voi asioida ajanvarauksella passi- ja henkilökorttiasioissa. 

Länsi-Uusimaa

Paikka: Vaakunatorin alue. Osoite: Espoonkatu 2, Espoo
Aika: kello 11–15

Tapahtumassamme on muun muassa poliisin autoja, moottoripyörä, musiikkiesityksiä ja monenlaisia poliisissa työskenteleviä ammattilaisia kertomassa työstämme ja turvallisesta toimimisesta verkossa.

Tarkemmat aikataulut tiedossa myöhemmin.

Oulu

Kuusamo

Paikka: Kuusamon liikuntakeskuksen piha-alue. Osoite: Kitkantie 42, 93600
Aika: kello 10–14

Oulu

Paikka: Oulun kauppatori, kauppahallin edusta. 
Aika: kello 10–14

Sisä-Suomi

Jyväskylä

Paikka: Lutakonaukio
Aika: kello 12–16

Saarijärvi

Paikka: Saarijärven tori. Osoite: Torikatu 1
Aika: kello 12–16

Orivesi

Paikka: Oriveden tori. Osoite: Kauppakuja 4
Aika: kello 12–16

Tampere

Paikka: Poliisimuseo, Polamkin yhteydessä. Osoite: Vaajakatu 2
Aika: kello 12–17

Poliisin päivän -tapahtumassa Poliisimuseossa ja museon piha-alueella on esillä monenlaista poliisin kalustoa moottoripyöristä droneihin. Ajoneuvoihin pääset syventymään myös museon Maijat ja möröt -erikoisnäyttelyssä, johon järjestetään päivän aikana ilmaisia opastuksia. Poliisiopiskelijat esittelevät koulutusta ja hakemista, ja poliisin eri toimintoihin pääset tutustumaan muun muassa poliisikoiranäytöksessä ja pelipoliisin striimissä. Kyberturvallisuuden asiantuntijat neuvovat turvallisessa verkon käytössä. Paikalla on myös poliisihevosia!

Tapahtuman avaavat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja sisäministeri Mari Rantanen. Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan verkkosivulla poliisimuseo.fi/tapahtumat.
 

 

Poliisin päivä oikea palsta infolaatikko

Suvi-illan superkonsertti Musiikkitalolla

Torstaina 8.8. klo 19.00 kuullaan Musiikkitalolla Suvi-illan superkonsertti. Konsertti on osa Poliisin päivän tapahtumia.

Konserttiin on jonkin verran lippuja myytävänä, ja niitä voi ostaa Musiikkitalon sivuilta. Liput 24,50€ /12.50€

Tervetuloa mukaan!

Uutiset - otsikko

Uutiset