Murupolku

Pouta-palvelu

Lähetä aineistoa poliisille Pouta-palvelulla

Poliisilla on tutkinnassa ja tiedustelussa jatkuvasti kasvava tarve käsitellä erilaisia sähköisiä aineistoja. Näiden tehtävien hoitamista mahdollistamaan, tehostamaan ja helpottamaan on perustettu Pouta-palvelu. Pouta-palvelun toteutukseen on saatu EU:n sisäisen turvallisuuden rahaston tukea.

Pouta-palvelun avulla poliisi julkaisee internetiin väliaikaisia tiedonkeruukansioita, jotka näkyvät käyttäjälle verkkosivuna. Verkkosivun välityksellä voit lähettää poliisille kuvia, videoita ja muuta aineistoa. Aineistoa voivat toimittaa yksittäiset kansalaiset, massatapahtuman yleisö, yritykset tai yhteisöt. 

Verkkosivu on käytettävissä vain tiedonkeruun ajan, minkä jälkeen se poistuu näkyviltä. Palveluun tallennetut tiedostot poistetaan automaattisesti viimeistään 30 päivän kuluttua niiden tallentamisesta.

Pouta-palvelun tietosuojaan ja tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Vastaanotettua aineistoa käsitellään tietosuojavelvoitteiden ja pilvipalvelujen turvallisuuden arviointikriteeristön mukaisesti. 

Ulkopuolisten käyttäjien ei ole mahdollista nähdä kansioiden sisältöjä. Aineiston lähettämisen jälkeen lähettäjä ei näe toimittamiaan aineistoja, eikä pysty poistamaan niitä.

Palvelun aitouden tunnistat pouta.poliisi.fi -alkuisesta linkistä. Mikäli epäilet saamasi viestin aitoutta, voit olla yhteydessä siihen poliisin yksikköön, jossa asiaa tutkitaan.