Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta koulujen päättymisviikonloppuna

Julkaisuajankohta 2.6.2021 15.03
Uutinen

Oulun poliisilaitos valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta koulujen päättymisen aikaan 4. - 6.6.2021.

Valvonnassa poliisi puuttuu erityisesti häiriökäyttäytymiseen ja julkijuopotteluun. 

Muistutamme, että alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Poliisi puuttuu alaikäisten päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön. Valvonnassa on myös päihteiden välittäminen alaikäisille sekä nuorison häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja roskaaminen.

Onnistuneen juhlaillan edellytyksenä ylikomisario Jyrki Kivirinta pitää sitä, että juhlinta tapahtuu selvin päin ja lähimpien kavereiden kanssa. 

Poliisi ei suosittele juhlapäivänä kokoontumaan isoissa joukoissa siitä huolimatta, että epidemian esiintyvyys on perustasolla. Edelleen on syytä olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Vastuu tässä asiassa on jokaisella itsellä. 


Vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona
 

Oulun poliisi korostaa, että vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla. Kehotamme vanhempia sopimaan lasten kanssa turvalliset pelisäännöt juhlimiseen. Vanhempien on tiedettävä, minne lapset menevät, kenen kanssa ja milloin he tulevat kotiin. Vanhempien on syytä olla myös itse tavoitettavissa.

Poliisi toivoo, että vanhemmat vastaavat myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi olla poliisilta tai päivystävältä nuorisotyöntekijältä.

Oulun poliisilaitos haluaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että lapset ja nuoret voivat turvallisesti ja ilman pelkoa viettää koulujen päättäjäisiä ja juhlia kesäloman alkamista.

Poliisin lisäksi monilla alueilla liikkuu muun muassa nuorisotyöntekijöitä. 

- Välittävien aikuisten ja auttavien tahojen jalkautumisella halutaan vaikuttaa ja puuttua järjestyshäiriöihin jo ennalta. Poliisi, kaupunki ja useat muut yhteistyökumppanit ovat näkyvästi mukana jalkautuen nuorison pariin, kertoo ylikomisario Jyrki Kivirinta. 
 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta