Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Ravitsemisliikkeet noudattaneet hyvin säädöksiä

Ravitsemisliikkeet noudattaneet hyvin säädöksiä

23.3.2021 13.01
Uutinen

Ravitsemistoiminnan harjoittajat ovat edelleen noudattaneet hyvin koronaan liittyviä säädöksiä, jotka tulivat voimaan maanantaina 8.3.2021.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Konsta Arvelin mukaan toisen valvontaviikon aikana poliisi suoritti yli 3300 ravitsemisliiketarkastusta. Edelleenkin huomautettavaa löytyi hyvin vähän.

- Poliisi joutui antamaan viikon valvonnan aikana yhden hallintopäätöksen, lisäksi toisen ravitsemisliikkeen kohdalla poliisi suorittaa harkintaa mahdollisen hallintopäätöksen antamiseksi, hän  sanoo.

Arvelinin mukaan joillakin yrittäjillä on edelleenkin epäselvyyttä siitä, onko kyseessä henkilöstöravintola vai ei. Lisäksi joissakin ns. pikaruokalassa muutama asiakas on ollut syömässä pöydän ääressä. Henkilökunnalla on ollut virheellinen käsitys siitä, että kuusi henkilöä saisi jonottaa ja nauttia eväitä paikan päällä. 

Rikkomukset tapahtuivat edelleen lähinnä take away -ravitsemisliikkeissä, joissa asiakkaat olivat jääneet syömään myyntipisteeseen tai sen välittömään läheisyyteen tai katetulle terassille, Arvelin sanoo. 

Poliisin toimenpiteet olivat lähinnä huomautuksia, joissa ylimääräisiä henkilöitä kehotettiin poistumaan paikalta ja annettiin suullinen huomautus toiminnan ylläpitäjälle. 

Etusivun uutinen Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Poliisihallitus
ravintola-ala
valvonta

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit