Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Kirkkonummen poliisiaseman asiakaspalvelu suljetaan tilapäisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Kirkkonummen poliisiaseman asiakaspalvelu suljetaan tilapäisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi

25.3.2021 10.43
Uutinen

Kirkkonummen poliisiaseman poliisi- ja lupapalvelun asiakaspalvelut suljetaan tilapäisesti 12.4. - 31.8.2021 väliseksi ajaksi.

Kirkkonummen poliisiaseman poliisi- ja lupapalvelun asiakaspalvelut suljetaan tilapäisesti epidemian rajaamiseksi ja poliisitoiminnan turvaamiseksi 12.4. - 31.8.2021 väliseksi ajaksi. Tilapäisellä sulkemisella ei ole vaikutusta hälytystehtävien suorittamiseen eikä vakavien ja kiireellisten rikosasioiden hoitamiseen. Kirkkonummen poliisiasemalle kutsutut tai ajan varanneet lupapalvelun asiakkaat palvellaan sovitun mukaisesti.

Kirkkonummen poliisiasemalla työskentelee edelleen poliisin henkilöstöä kaikkina viikonpäivinä, ja poliisilaitos vastaa Kirkkonummen ja Siuntion kuntien alueella tapahtuvien tehtävien suorittamisesta. Tehtäviä kuitenkin priorisoidaan kiireellisyyden mukaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tarjoaa poliisi- ja lupapalveluja Espoon, Lohjan ja Raaseporin poliisiasemilla. 
 

Kirkkonummi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uutinen
COVID-19
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
luvat

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit