Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Poliisi toivoo malttia vapun juhlintaan

Poliisi toivoo malttia vapun juhlintaan

29.4.2021 8.37
Uutinen

Poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa.

Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta erityisesti taajamissa. Poliisin suositus on, että taajamien keskustoihin ei tule kokoontua vappuna. 

- Vuosi sitten vappu sujui hienosti, kun kaikki kantoivat vastuunsa ohjeista ja rajoituksista. Tätä samanlaista vastuuta ja malttia odotamme myös tänä vuonna, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Hans Vuoti.
Vuoti kehottaa vanhempia myös kertaamaan vapun vieton pelisääntöjä nuorille. 

-  Nuoria on syytä muistuttaa erityisesti näistä kokoontumisrajoituksista ja turvallisesta korona-ajan mukaisesta vapun vietosta sekä päihteiden käytön vaaroista, Vuoti toteaa. Poliisi puuttuu vappuna häiritsevään päihteiden käyttöön ja valvoo tältä osin erityisesti nuoria. Vuoti muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos sekä ennen kaikkea moraaliton teko.

Pandemiaa ei ole vielä voitettu ja riskit taudin leviämiseen on yhä olemassa. 

- Noudatetaan yhdessä voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita, juhlitaan maltilla ja pidetään huolta itsestä sekä kavereista, Vuoti toteaa ja jatkaa: - Näin toimimalla varmistetaan kaikille parempi kesä.

Poliisi valvoo myös vapun liikenneturvallisuutta 

Poliisi valvoo myös liikennettä etenkin maakuntakeskusten suurissa kaupungeissa tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Ensisijaisesti poliisi keskittyy hälytystehtäviin ja rattijuopumusten, häiritsevän ajamisen sekä auto- ja mopomiittien valvontaan.  

Alueellisia koronarajoituksia tulee noudattaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän sekä Pohjois-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla AVI:n päätöksellä kielto koskee yli kuuden hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Rajoitukset ovat voimassa 22.5.2021 asti.

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjala Pohjois-Savo Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Itä-Suomen poliisilaitos
turvallisuus
vappu

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit