Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Poliisi purkaa luparuuhkia kesälauantaisin

Poliisi purkaa luparuuhkia kesälauantaisin

20.5.2021 14.10
Uutinen

Osa poliisilaitoksista tarjoaa lupa-asiointia ajanvarauksella alkukesästä myös lauantaisin, esimerkiksi 29.5. ja 12.6.

Lähimpien poliisiasemien ajanvaraustilanteen voi tarkastaa poliisin ajanvarauspalvelusta (https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe). Myös oman alueen poliisilaitoksen viestintää kannattaa seurata.

- Viime vuonna uusimatta jääneet matkustusasiakirjat ja koronatilanteen myönteinen kehittyminen ovat aiheuttaneet joillain alueilla tilapäisesti ruuhkaa passien ja henkilökorttien ajanvarauksessa ja asioinnissa. Tämän vuoksi poliisi laajentaa palveluaan ja alkukesästä muutamana lauantaina on mahdollista asioida ajanvarauksella, jos käynti tarvitaan, lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Poliisihallituksesta sanoo.

Lupa-asioiden vireillepano kannattaa tehdä poliisin sähköisellä asiointialustalla (https://asiointi.poliisi.fi), jos mahdollista. Osa lupa-asioista voidaan käsitellä ilman käyntiä poliisiasemalla.

Sähköinen asiointi nopeuttaa joka tapauksessa mahdollista tarvittavaa käyntiä. Jos vapaita ajanvarausaikoja ei heti ole, kannattaa käydä myöhemmin uudelleen tarkistamassa tilanne. Ajanvarausaikoja lisätään lyhyelläkin varoitusajalla henkilöstöresurssien mukaan.

Etusivun uutinen Poliisihallitus Poliisin lupapalvelut Uutinen
COVID-19
Poliisihallitus
asiointi
henkilötodistukset
luvat
matkustaminen
passit
poliisihallinto
sähköinen asiointi

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit