16-vuotias moottorikelkkailija menehtyi keskiviikkoiltana Torniossa

Julkaisuajankohta 9.3.2023 10.36
Uutinen

Moottorikelkkailija oli ajanut pitkin kevyenliikenteen väylää ylittäen ensin Länsipohjankadun. Matka oli jatkunut Pirkkiönkadun vieressä kulkevaa pyörätietä pitkin silminnäkijän mukaan kovalla vauhdilla. Moottorikelkkailija oli törmännyt ensin liikennemerkkiin ja siitä lumipenkkaan. Kelkkailija toimitettiin sairaalaan, jonne hän myöhemmin menehtyi.

Poliisipartio sai tehtävän 21.45 aikaan Länsipohjankadulle. Tehtäväpaikalla selvisi, että moottorikelkkailija oli ajanut asutusalueella pitkin kevyenliikenteen väyliä kovalla nopeudella. Ylitettyään Länsipohjankadun Pirkkiönkadulle, oli moottorikelkkailija törmännyt ajovirheen vuoksi ensin liikennemerkkiin ja siitä muutaman metrin päässä olleeseen lumikasaan. Törmäyksen seurauksena kelkkailija loukkaantui ja meni myöhemmin elottomaksi. Hänet toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan, mutta moottorikelkkailija menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että kelkkailija oli 16-vuotias nuori, joka kuljetti rekisteröimätöntä moottorikelkkaa. Alkoholilla epäillään olleen osuutta asiassa. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kuolemansyyn tutkintana.

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Rikokset ja tutkinta Tornio Uutinen