Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 3.5.2022 10.00
Uutinen

Kiinnostaako poliisin työ kentällä vai sopisivatko rikostutkijan tehtävät sinulle paremmin? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita tammikuussa 2023 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakujakso poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 3. toukokuuta ja päättyy 6. kesäkuuta.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan poliisikoulutukseen on omat hakuajat ja oma hakujärjestelmä. Suomenkielisessä koulutuksessa aloittaa uusi ryhmä yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisi (AMK) -koulutus alkaa 1,5 vuoden välein. Suomenkielinen- ja ruotsinkielinen poliisikoulutus noudattavat samaa opetussuunnitelmaa.

Hakujaksojen aikatauluihin on mahdollisesti tulossa uudistus kesäkuussa päättyvän haun jälkeen. Nyt alkaneeseen hakujaksoon uudistus ei vaikuta. Tiedotamme uudistuksesta tarkemmin myöhemmin.

Muista ilmoittaa, jos et pääsekään valintakokeeseen

Touko–kesäkuun hakujaksosta alkaen hakijoiden ei enää tarvitse erikseen ilmoittautua valintakokeeseen. Hakijat saavat Polamkin nettihakupalveluun hyväksymiskirjeen valintakokeeseen ja samassa yhteydessä valintakoekutsun. Kutsu sisältää tiedot omasta valintakoepäivästä. Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen pääsevät kaikki hakijat, jotka täyttävät hakuvaatimukset.

– Tieto omasta valintakoepäivästä on hakijoilla tiedossa siis jo vähintään kuukautta ennen koepäivää, joten vapaapäivän järjestäminen esimerkiksi töistä on toivottavasti aiempaa helpompaa. Ilmoitettua valintakoepäivää ei enää jatkossa voi vaihtaa.

Tärkeää on, että jos et pääsekään valintakokeeseen, ilmoita peruutuksesta opiskelijavalintoihin. Hakujakson aikana voit muuttaa hakemuksesi tietoja tai peruuttaa hakemuksesi nettihakupalvelussa. Hakujakson päätyttyä ilmoita peruutuksesta sähköpostitse Polamkin opiskelijavalintoihin.

– Jotta saamme koejärjestelyt sujuviksi, meidän pitää tietää etukäteen, montako hakijaa minäkin valintakoepäivänä on paikalla. Ennakkotiedon perusteella järjestämme hakijoille esimerkiksi tietokoneet ja juoksunumerot sekä koetiloihin valvojat. Meille tuottaa paljon ylimääräistä työtä, jos valintakokeen tuhannesta hakijasta pari sataa unohtaa perua osallistumisensa, Jyrki Haapala muistuttaa.

Verkkosivuillamme tietoa hakijoille

Olemme koonneet poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löytyvät myös valintakoekirja ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: valinnat.polamk@poliisi.fi, p. 0295 418 301