Sinustako poliisi? Hae lokakuussa alkavaan koulutukseen nyt!

Julkaisuajankohta 15.1.2024 10.00
Uutinen

Tulisiko sinusta hyvä rikostutkija vai kiinnostaako poliisin työ kentällä hälytystehtävissä? Haluatko monipuolisen ja merkityksellisen ammatin, jossa voit erikoistua ja edetä uralla? Poliisikoulutus antaa valmiudet monenlaisiin urapolkuihin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii nyt uusia opiskelijoita lokakuussa 2024 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Hakuaika poliisi (AMK) -tutkintoon on 15.1.–22.2.2024.

Kaikki Suomen poliisit saavat koulutuksen Polamkissa Tampereella. Peruskoulutuksen eli poliisi (AMK) -tutkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta.

– Poliisiopinnot sisältävät esimerkiksi rikostutkintaa, voimankäyttöä, psykologiaa, rikosoikeutta, kieliä, ajoneuvotekniikkaa ja tietojärjestelmiä. Koulutukseen kuuluu luokkaopetusta, verkko-opintoja ja monenlaisia käytännön harjoituksia. Opintoihin sisältyy myös noin vuoden pituinen, palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö, komisario Johanna Guessous.

Polamkista valmistuneille on tarjolla monia erilaisia urapolkuja. Vastavalmistuneet poliisit työskentelevät yleensä valvonta- ja hälytystoiminnan tai rikostutkinnan perustehtävissä. Työkokemusta kerättyään voi erikoistua esimerkiksi kyberrikos- tai talousrikostutkintaan, poliisikoiranohjaajaksi, lupahallinnon tehtäviin tai moottoripyöräpoliisiksi. Uralla voi edetä myös esimiestehtäviin.

– Mahdollisia urapolkuja on paljon, ja erilaisissa poliisitehtävissä tarvitaan erilaisia ihmisiä. Yhteistä kaikille tehtäville poliisissa on, että niissä pääsee tekemään merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta työtä Suomen sisäisen turvallisuuden eteen. Olisitko sinä tulevaisuudessa yksi meistä?

Lisätietoa hakijoille verkkosivuillamme

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan poliisikoulutukseen on omat hakuajat ja oma hakujärjestelmä. Suomenkielisessä koulutuksessa aloittaa uusi ryhmä yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa 1,5 vuoden välein, ja siihen on oma hakunsa.

Poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot on koottu verkkosivuillemme osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voit tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löydät myös valintakoekirjan ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä. Huomaathan, että tämän hakujakson valintakokeessa huhtikuussa 2024 on käytössä uusittu valintakoekirja.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: valinnat.polamk@poliisi.fi

Hakujaksot ja aikataulut

Usein kysytyt kysymykset

Lue opiskelijoiden blogikirjoituksia

Seuraa Polamkia somessa

Katso myös uutinen 9.1.2024: Uusi valintakoekirja julkaistu

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Tampere