Ajo-oikeudettoman autosta löytyi anastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita Lahdessa

28.4.2021 10.43
Uutinen

Hämeessä partioilla oli liki parisataa tehtävää vuorokauden aikana. Mieskolmikon epäillään tehtailleen katalysaattorivarkauksia, koska auton tavaratilasta löytyi useita katalysaattoreita ja välineitä anastushommien toteuttamiseen.

LAHTI. Hätäkeskus antoi partiolle tehtävän tiistaina iltapäivällä Simolanmutkaan. Ilmoituksen mukaan kolme henkilöä aiheutti häiriötä, yhdellä heistä oli nähty puukko ja kolmikko oli liikenteessä tummalla henkilöautolla.
Partion mennessä tapahtumapaikalle ilmoituksessa mainittu henkilöauto lähti liikkeelle pysäköintialueelta. Partio pysäytti auton, jota kuljetti ajo-oikeudeton ajokiellossa oleva 1990-luvulla syntynyt mies. Hän on syyllistynyt 14 kertaa aikaisemmin kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Autoon tehtiin paikanetsintä, jonka yhteydessä auton tavaratilasta löytyi anastetuksi epäiltyjä katalysaattoreita.
1990-luvulla syntyneen miehet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

LAHTI. Tiistaina iltapäivällä tapahtui kahden henkilöauton peräänajokolari Hämeenlinnantien ja Keskussairaalankadun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikkalla selville, että 25-vuotias nainen oli ajanut henkilöautolla Hämeenlinnantietä Hollolan suuntaan. Keskussairaalankadun risteyksessä hän ei jarrutuksesta huolimatta saanut autoaan pysähtymään vaan törmäsi liikennevaloihin pysähtyneenä olleen auton perään.
Naisen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänellä on useita kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta vuoden sisällä. 

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän keskiviikon vastaisena yönä kello kolmen aikoihin Keskussairaalankadulle. Ilmoituksen mukaan kaksi miestä yrittää varastaa polkupyöriä. Toinen tekijöistä oli päässyt karkuun polkupyörän kanssa ja toisen tekijän 33-vuotiaan miehen vartijat ottivat kiinni. Hän oli yrittänyt katkaista maastopyörän lukkoa. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yritykseen.

LAHTI. Nelikymppinen nainen matkusteli varhain keskiviikkoaamuna taksilla eteläisen Lahden alueella vailla kykyä maksaa taksikyytiä. Hän oli ajellut taksilla noin 65 euron arvosta. Kuljettajan huomattua maksukyvyttömyyden oli hän lähtenyt ajamaan poliisilaitoksella matkustajan kanssa. Matkustaja oli hypännyt taksin kyydistä Keijutieltä, josta partio hänet tavoitti. Naisen epäillään syyllistyneen lievään petokseen.

PADASJOKI. Tiistaiaamuna hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että mies kuljetti henkilöautoa päihtyneenä Padasjoella. Uuden ilmoituksen mukaan kuljettaja oli mennyt ajon jälkeen asuntoon sisälle. Partio tapasi kyseisestä asunnosta autoa kuljettaneen 1980-luvun lopulla syntyneen miehen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies käytettiin kahdesti verikokeissa veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.
Partio sai myös tietää, että kuljettaja oli uhannut väkivallalla toista miestä. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvoin kuljettamisesta oikeudetta ja laittomasta uhkauksesta.

FORSSA. Partio oli suorittamassa liikennevalvontaa tiistai-iltapäivänä valtatiellä 2 Forssan keskustan kohdilla. Partiota vastaan tuli etelän suunnasta henkilöauto kovalla ylinopeudella. Partio mittasi auton nopeudeksi tutkalla 200 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Autoa kuljettanut 1960-luvulla syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

RIIHIMÄKI. 55-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen puolenyön jälkeen H.J Elomaankadulla. Hän oli ajanut mopolla H.J Elomaankadulla ja ilmeisesti osunut rekka-auton perävaunuun, jonka jälkeen kaatunut. Mopon kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,25 promillea.


 

Forssa Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Padasjoki Päijät-Häme Riihimäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
petos
varkaus