Ajokiellossa olevan autossa varastettu moottoripyörä

Julkaisuajankohta 13.1.2022 9.29
Uutinen

Hämeessä palattiin yhden rauhallisemman vuorokauden jälkeen normaaleihin tehtävämääriin. Tehtäviä oli vuorokauden aikana 180. Riihimäellä tavattiin keskiviikkoaamuna ajokiellossa oleva mies kuljettamassa pakettiautoa ja samalla paljastui muitakin rikoksia.

Poliisipartio pysäytti pakettiauton liikennevalvonnan yhteydessä keskiviikkoaamuna Riihimäen keskustassa. Autoa kuljetti kolmekymppinen ajokiellossa oleva mies. Hänellä on kahdeksan aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa, noin nelikymppiset mies ja nainen.
Partio havaitsi, että pakettiauton takatilassa oli moottoripyörä ja skootteri, joista moottoripyörä oli ilmoitettu anastetuksi ja skootteriakin epäillään varastetuksi. Kolmikko otettiin kiinni asiassa ja turvallisuustarkastuksen yhteydessä kyydissä olleiden naisen ja miehen hallusta löytyi huumausaineita.
Poliisi teki tapahtuman tiimoilta kotietsinnän, jonka yhteydessä takavarikoitiin varastetuksi epäiltyä omaisuutta. Poliisi tutkii asiaa muun muassa kätkemisrikoksina, huumausainerikoksena, varkautena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lahdessa anastettiin nuorelta naiselta matkapuhelin ja henkilöpapereita

Kolmekymppisen miehen epäillään anastaneen keskiviikkona iltapäivällä Lahden keskustassa nuorelta naiselta matkapuhelimen, henkilökortin ja bussikortin. Mies oli poistunut paikalta eikä häntä tavattu etsinnöistä huolimatta. Miehen epäillään syyllistyneen varkauteen ja hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Lahden Nastolaan. Ilmoituksen mukaan kerrostalo asunnossa on kannabiskasvattamo. Partio totesi kerrostaloasunnossa olevan usean kasvin kannabiskasvattamo kasvatusteltassa. Asunnon vuokralaisen noin kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen asiassa huumausainerikokseen.
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta