Ajoneuvon nostotyö katkaisee VT8 liikenteen Laitilassa

Julkaisuajankohta 19.1.2024 17.27
Uutinen

Puoliperävaunuyhdistelmä ajautui ojaan Laitilan Turuntiellä perjantaina puolen päivän aikaan. Koverintien risteyksen kohdalla tapahtuneessa ulosajossa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Nostotyö tulee vaikuttamaan merkittävästi liikenteeseen.

Ojaan päätyneestä ajonevosta on valunut maastoon dieselöljyä. Varsinais-Suomen pelastuslaitos on suorittanut paikalla vahingontorjuntaa.

Ajoneuvon lastin purku ja nostotyö tulee todennäköisesti katkaisemaan valtatie 8 liikenteen kokonaan. Nosto ajoitetaan iltayöhön, jolloin liikenne todennäköisesti on vähäistä..

Kiertotiemahdollisuudet ovat valitettavan rajallisia. Laitilasta Turun suuntaan matkustavat voivat valita Uudenkaupungin ja Kustavintien suunnan. Etelän suunnasta Laitilaan suuntaava liikenne voi niin ikään ajaa Kustavintien ja Uudenkaupungin kautta, mutta kiertotie tulisi valita jo Raisiossa saakka.

Paikan ohi saattaa päästä pienempiä teitä, mutta lumentulon ja kyseisten teiden matalampien hoitoluokitusten vuoksi pienempien teiden kunnosta, kestävyydestä ja auraustilanteesta ei voida mennä takuuseen.

Poliisi on paikan päällä huolehtimassa liikenteen ohjauksesta nostotyön ajan.

Laitila Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varsinais-Suomi