Alaikäinen moottoripyöräilijä pakeni poliisia Ypäjällä

Julkaisuajankohta 15.5.2023 9.34
Uutinen

Toinen asiakas löysi näpistäjän jäljiltä anastettuja alkoholijuomia ja palautti ne kauppaan Nastolassa.

Hämeenlinna

Poliisi suoritti liikennejuopumusvalvontaa puolenpäivän aikaan Turun Valtatien ja Luolajantien risteyksessä. Ratsiaan ajoi nelikymppinen mies, joka puhalsi 0,31 mg/l lukemat. Miestä sai sakon rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisin liikennejuopumusvalvonnassa jäi kiinni myös toinen päihtynyt kuljettaja hieman puolenpäivän jälkeen. Kuusikymppinen mies puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,36mg/l. Mies sai sakon rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisi havaitsi sekavan miehen puoli neljän aikaan yöllä kaupan pihalla. Mies ei suostunut kertomaan poliisille henkilöllisyyttään. Miehen sekavan käytöksen vuoksi hänet päätettiin ottaa kiinni poliisilain perusteella. Turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi teleskooppipatukka. Miehen hallusta löytyi myös henkilöllisyystodistus, josta ilmeni, että hän on ulkopaikkakuntalainen ja hän on matkustuskiellossa. Mies otettiin kiinni epäiltynä matkustuskiellon rikkomisesta. Häntä epäillään myös vaarallisen esineen hallussapidosta.

Lahti

Hollolankadulla tapahtui polkupyöräilijän ja sähköisen kolmipyöräisen mopon välinen onnettomuus hieman ennen puoltapäivää. Mopoa kuljettanut 40-luvulla syntynyt mies oli kääntynyt Aleksanterinkadulta vasemmalle Hollolankadulle ja törmäsi Hollolankatua ylittäneeseen pyöräilijään. Polkupyöräilijä oli ylittänyt suojatietä Erkonkadun suunnasta. Molemmille tienkäyttäjille paloi vihreä liikennevalo. 30-luvulla syntynyt polkupyöräilijä loukkaantui törmäyksessä. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena mopoilijan osalta.

Parikymppinen mies anasti Nastolassa kaupasta lonkeroa iltakuuden aikaan. Mies oli päässyt poistumaan kaupasta, mutta poliisi löysi hänet reilun kilometrin päästä, missä mies yritti piiloutua poliisin havaittuaan. Mies otettiin kiinni poliisilain perusteella. Hänellä on vuoden sisään kuutisenkymmentä omaisuusrikosta, joten asiasta kirjattiin rikosilmoitus. Anastetut lonkerot oli kaupan toinen asiakas löytänyt ja palauttanut takaisin kauppaan.

Ypäjä

Alle 18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta. Poliisi suoritti liikennevalvontaa Ypäjän keskustassa ja havaitsi Ypäjän Salen luota kohti Kurjenmäkeä kiihdyttävään moottoripyörään. Moottoripyörälle mitattiin nopeudeksi 57 km/h nopeusrajoituksen ollessa 40km/h. Poliisin havaittuaan moottoripyörä lähti kiihdyttämään vauhtiaan ja pyrki pakenemaan. Moottoripyörässä ei ollut rekisterikilpeä. Moottoripyörä ajoi Koskentiellä pihatielle ja omakotitalon pihapiirin läpi pellolle, minne pyörä jäi jumiin. Kuljettaja jatkoi matkaansa juosten, mutta poliisi sai hänet metsästä kiinni parinsadanmetrin juoksukilpailun jälkeen. Ilmeni, että mies on ajokiellossa ja hän on paennut poliisia myös kaksi viikkoa sitten, jolloin poliisi on poistanut moottoripyörästä rekisterikilvet, sillä se on rekisteröity mopoksi. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus ja asiasta tehtiin myös lastensuojeluilmoitus.

Loppi

Poliisin tunnuksettoman moottoripyörän ohitti Jokiniementiellä toinen moottoripyörä, jonka kuljettajalla ei ollut kypärää. Alueella on 40km/h nopeusrajoitus ja moottoripyörälle mitattiin 74km/h nopeus. Partio pysäytti moottoripyörän ja kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0.46mg/l. Kuljettajalle tehtiin huumepikatesti, joka näytti positiivista. Kuljettaja oli myös ajokiellossa. Paikalle tuli myös moottoripyörän omistaja ja ilmeni, että kuljettaja oli ostajaehdokas, joka oli ottanut pyörän lyhyelle koeajolle, mutta olikin lähtenyt ajamaan pidemmälle. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 


 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta