Alaikäisiä epäillään ryöstörikoksesta Oulussa

Julkaisuajankohta 8.3.2023 9.58
Uutinen

Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui tiistaina 7. maaliskuuta noin kello 16 aikaan ryöstörikos, jossa epäiltynä on useampi alaikäinen henkilö. Myös uhrit ovat alaikäisiä. Tutkinnanjohtaja on huolissaan nuorten jengikulttuurin ihannoinnista.

Poliisi tutkii kauppakeskuksen tapahtumia ryöstönä. Tapahtumiin liittyen on puhutettu useampaa alle 15-vuotiasta henkilöä. Poliisin tietojen mukaan noin 10 hengen nuorisoporukka oli käynyt kahden asianomistajan kimppuun. Väkivaltaa käyttäen asianomistajilta oli revitty vaatteita sekä toiselta heistä oli anastettu pipo. Uhreille oli aiheutunut lieviä vammoja. Sekä epäillyt tekijät että uhrit ovat alaikäisiä. 

Poliisi selvittää asiaa yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa. 

– Jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria ja ottavat sieltä mallia omaan käyttäytymiseen ja tekemiseen. Olen todella huolissani nuorten tilanteesta, tuntuu etteivät vanhemmat tai huoltajat tällä hetkellä tiedä lainkaan, mitä lapset ja nuoret tekevät kaupungilla, toteaa rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen. Korhonen toimii Oulun poliisilaitoksen nuorisorikosryhmän johtajana ja nuorten tekemien rikosten tutkinnanjohtajana. 

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen