Alaikäisten välinen vakava väkivaltarikos yleisellä paikalla Turussa

Julkaisuajankohta 20.11.2022 14.37
Uutinen

Poliisi sai hälytyksen Turun Majakkarantaan lauantaina 19.11 illalla hieman ennen kello kymmentä. Paikalla oli lyöty puukolla alle 18 -vuotiasta nuorta ja aiheutettu hänelle hengenvaaralliset vammat. Myös toista alaikäistä nuorta oli lyöty puukolla, mutta hän selvisi tilanteesta vähäisemmin vammoin. Puukotusten lisäksi ainakin yhtä muuta nuorta oli pahoinpidelty nyrkein ja potkimalla.

Tilanne tapahtumapaikalla on ollut sekava poliisin tullessa paikalle ja poliisin käsitys tapahtumien kulusta tarkentuu esitutkinnan edetessä. Poliisi otti tapahtumapaikan lähistöltä kiinni useita henkilöitä ja kiinniotettujen lisäksi lukuisia nuoria kuultiin yön aikana tapahtumiin liittyen. Paikalla oli tekohetkellä poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan noin 20 nuorta. 

Vakavista rikoksista on kiinniotettuna kaksi henkilöä, jotka ovat molemmat alle 18 -vuotiaita.  Esitutkinta asiassa on alkuvaiheessa ja tutkintanimikkeet ovat kaksi tapon yritystä sekä törkeä pahoinpitely. Tutkintanimikkeet saattavat tutkinnan edetessä vaihtua tai niitä voi tulla lisää.

Poliisi pyytää tapahtumaan liittyviä tietoja, havaintoja, kuvia tai videoita viestinä numeroon 0504117655 (whatsapp tai multimediaviesti) tai vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi 
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Turku Uutinen Varsinais-Suomi