Ampuma-asekouluttajakoulutus Itä-Suomessa

Julkaisuajankohta 28.4.2022 13.44

Itä-Suomen poliisilaitos järjestää ampuma-asekouluttajien koulutuksen Joensussa, Kuopiossa ja Mikkelissä 1.6.2022. Kaikki nämä koulutukset ovat täynnä. Seuraava koulutus syksyllä 2022.

Koulutus pidetään keskiviikkona 1.6.2022 klo 9 alkaen

  • Joensuun poliisiaseman kokoustilassa osoitteessa Pykäläkuja 1, 80100 Joensuu (täynnä - seuraava koulutus syksyllä)
  • Kuopion pääpoliisiaseman koulutustilassa osoitteessa Suokatu 44 B, 70101 Kuopio (täynnä - seuraava koulutus syksyllä)
  • Mikkelin poliisiaseman koulutustilassa osoitteessa Hallituskatu 4, 50100 Mikkeli (täynnä - seuraava koulutus syksyllä)

Koulutus on tarkoitettu ampumaseurojen tai muiden yhdistyslain 4 §:n mukaisten yhdistysten valitsemille aselain 45 e §:n tarkoittamille ampuma-asekouluttajille. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen ennakkoon viimeistään 25.5.2022. Lähetä ilmoittautumisesi poliisilaitoksen sähköpostisoitteeseen seuraavasti:

Ilmoittautumisen yhteydessä on kerro koulutukseen osallistuvan henkilön tiedot yhteystietoineen sekä yhdistyksen nimi, jonka kouluttajana tulee jatkossa toimimaan. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti heille, joiden aiempi ampuma-asekouluttajaksi annettu hyväksyntä on vanhentunut tai vanhentumassa lähiaikoina.

Koulutustilan rajallisuuden vuoksi tilaisuuteen voi osallistua enintään kaksi henkilöä samasta yhdistyksestä. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutuspaikkoja on tarjolla jokaisessa paikassa vain 12. Jos koulutuspaikkoja jää avoimeksi, voidaan samasta seurasta ottaa koulutukseen myös useampi henkilö. Mahdollisia kysymyksiä ampuma-asekouluttajan tehtävään liittyen voi myös toimittaa etukäteen yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. 

Ampuma-asekouluttajan edellytykset

Ampuma-asekouluttajan tulee olla vähintään 20 vuoden ikäinen ja hänellä tulee olla kokemusta ampuma-aseista sekä hänellä tulee olla itsellään myös ampuma-aselupa tai -lupia (AseL 45 e §)

Koulutukseen osallistujien täytyy ennen koulutuksen alkua käydä maksamassa johonkin poliisilaitoksen lupapalvelun asiakaspalveluun ampuma-asekouluttajakoulutuksen suoritemaksu 35 euroa. Maksu perustuu sisäasiainministeriön asetukseen. Maksun voi suorittaa myös koulutuspäivän aamuna kyseisen poliisiaseman lupapalveluissa. Koulutukseen osallistuvan on todistettava henkilöllisyytensä sekä esitettävä kuitti suoritetusta suoritemaksusta koulutuspaikalla ennen koulutuksen alkamista.

Ethän saavu koulutukseen, jos tunnet itsensi sairaaksi tai sinulla on muita koronatartuntaan viittaavia oireita. Koulutukseen osallistujille suositellaan edelleen kasvomaskin käyttämistä.

Lisätietoja tarvittaessa Joensuun lupapalvelusta p. 0295 415 338 tai Kuopion lupapalvelusta p. 0295 415 287 tai Mikkelin lupapalvelusta p. 0295 415 466. Puhelinpalvelut ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 13-15. 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kuopio Kuulutus Mikkeli