Apteekkimurto Joensuun Enossa - tekijää epäillään useista rikoksista

Julkaisuajankohta 2.2.2023 13.35
Uutinen

Nuori mies murtautui viime yönä apteekkiin, uhkasi veitsellä tapahtumapaikalle sattuneita henkilöitä, anasti heiltä omaisuutta ja pakeni henkilöautolla poliisia.

Poliisi sai tänään aamuyöllä 2.2.2023 klo 04.16 aikaan Hätäkeskuksesta tehtävän Joensuun Enoon, jossa oli murtauduttu paikalliseen apteekkiin. Paikalle menneille poliisipartioille selvisi, että apteekkiin oli murtauduttu ja sieltä oli anastettu omaisuutta.

Samalla partioille selvisi, että epäilty tekijä oli murtautumisen jälkeen uhannut paikalle sattuneita henkilöitä veitsellä ja samalla anastanut heiltä omaisuutta. Teon jälkeen epäilty oli poistunut paikalta henkilöautolla.

Poliisi tavoitti epäillyn tekijän takaa-ajon jälkeen Joensuun Uimaharjussa. Epäilty otettiin kiinni pakkopysäytyksen jälkeen hänen hallitsemastaan ajoneuvosta. Epäillyksi selvisi 18-vuotias paikkakuntalainen mies. Epäilty kuljetettiin verikokeiden ottamisen jälkeen kiinniotettuna Joensuun poliisivankilaan.

18-vuotiasta miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä ryöstöstä, törkeän ryöstön yrityksestä, varkaudesta, laittomasta uhkauksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen