Askarruttaako yleisötilaisuuden lupien hankkiminen?

Julkaisuajankohta 15.4.2024 10.05
Uutinen
Toritapahtumassa on paljon kansalaisia ja muutama poliisi.

Poliisi järjestää yhdessä muiden viranomaisten kanssa tapahtumanjärjestäjille suunnatun infotilaisuuden 7.5.2024. Ilmoittaudu mukaan.

Yleisötilaisuuden tai muun tapahtuman järjestämisessä on paljon myös virallista muistettavaa. Pääsääntöisesti yleisötilaisuuksista pitää ilmoittaa kirjallisesti järjestämispaikan poliisille ja usein myös muille viranomaisille. Aivan kaikista yleisötilaisuuksista ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa. Poliisin verkkosivuille on kerätty tuhti paketti, milloin pitää ilmoittaa ja milloin ei. Sivulta löytyy myös tietoa, milloin, miten ja mitä ilmoittaa.

Yleisötilaisuuden järjestäjän aakkoset 7.5.

Tapahtumanjärjestäjä, nyt sinulla on oiva tilaisuus tulla kuulemaan mm:

  • Mitä pitää huomioida tapahtumaa järjestäessä?

  • Mihin pitää olla yhteydessä ja miten yhteydenotto tapahtuu?

  • Mitä papereita pitää olla?

  • Milloin viimeistään pitää toimia?

  • Mitä vastuusi tapahtuman turvallisuudesta tarkoittaa?

Tilaisuudessa ovat puhumassa poliisin lisäksi asiantuntijat Lapin aluehallintovirastosta (anniskeluasiat), Lapin ELY-keskuksesta (tieliikennejärjestelyt), Lapin hyvinvointialueen ensihoidosta, Lapin pelastuslaitokselta, Rovaniemen kaupungilta sekä Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesilta.

Ilmoittaudu pian

Ilmoittaudu tilaisuuteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lupapalvelulinja.lappi@poliisi.fi. Pidä kiirettä, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Tilaisuus on tiistaina 7.5.2024 kello 18.00 - 20.30 Rovaniemen pääpoliisiasemalla, osoitteessa Hallituskatu 3 A, 1. kerroksessa ja ravintola Kuukkelin kokoustilassa. Tarjolla on kahvia kello 17.30 alkaen.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Jos osallistut etäyhteydellä, mainitse siitä ilmoittautumisessasi, niin tiedämme lähettää osallistumislinkin.

Voit lähettää kysymyksiä jo ennakkoon edellä mainittuun osoitteeseen tai esittää niitä tilaisuuden päätteeksi.

Lapin poliisilaitos Lappi Poliisin lupapalvelut Rovaniemi Uutinen