Astaloilla varustautuneita asiakkaita Hämeessä

Julkaisuajankohta 26.1.2023 10.28
Uutinen

Hämeessä oli poliisitoiminnallisesti varsin tavallinen arkivuorokausi. Poliisipartioilla oli tehtäviä vuorokauden aikana liki 170. Sisällöltään tehtävät olivat moninaisia, liittyen muun muassa huumausaineisiin ja väkivaltaan.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskustassa sijaitsevaan kauppakeskukseen keskiviikkona puolenpäivän jälkeen. Ilmoituksen mukaan kauppakeskuksessa oli tapahtunut pahoinpitely.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että vanhempi mies oli kävellyt pysäköintihallista hisseille. Matkalla hänellä hallussaan ollut pullokassi oli osunut vastaan tulleeseen naiseen. Mies oli päässyt hissin eteen, kun hänen taakse oli tullut nuorempi mies. Mies oli sanonut, että vanhempi mies olisi töninyt naista ja tämän jälkeen nuorempi mies oli lyönyt vanhempaa miestä päänalueelle, minkä seurauksena hän oli kaatunut.
Poliisi otti kiinni kolmekymppisen miehen epäiltynä pahoinpitelyyn.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai tehtävän suorittaa kotietsinnän kerrostaloasuntoon keskiviikkona iltapäivällä Vanajan kaupunginosassa.
Etsinnässä asunnosta löytyi kahdeksan kasvin kannabiskasvattamo. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen huumausainerikokseen.

HÄMEENLINNA. Parikymppinen mies otettiin kiinni keskiviikkoiltana Poliisilaki perusteisesti, kun hän oli aikaisemmin syyllistynyt näpistykseen. Miehelle tehdyn turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.
Miehen asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä, jonka yhteydessä asunnosta löytyi varastetuksi ilmoitettu polkupyörä.
Nuori mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen ja polkupyörän osalta asiaa tutkitaan varkautena.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus myöhään keskiviikkoiltana kahdesta henkilöstä, jotka pyörivät autokatoksessa ja kokeilevat auton ovia Keinusaaressa.
Poliisipartio tapasi kyseiset nuoret miehet. Toisen nuorukaisen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa teräase. Hänen epäillään syyllistyneen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.
Tapahtuneesta ilmoitettiin myös sosiaaliviranomaisille, jotka hoitavat asiaa omalta osaltaan.

ORIMATTILA. Poliisipartio suoritti liikennevalvontaa myöhään keskiviikkoiltana Lahdentiellä. Partio pysäytti sitä vastaan ajaneen henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljetti hieman yli 30-vuotias nainen, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,32 promillea. Kuljettaja ei suostunut huumepikatestiin, jonka vuoksi hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen sekä huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Ravintolan järjestyksenvalvoja ilmoitti hätäkeskukseen torstain vastaisena yönä puoli kolmen aikoihin, että he olivat ottaneet kiinni asiakkaaksi pyrkineen miehen. Ilmoituksen mukaan mieheltä oli löytynyt pistoolin mallinen ase.
Poliisipartio sai ravintolassa selville, että järjestyksenvalvojat olivat estäneet päihtyneen parikymppisen miehen pääsyn ravintolaan. Mies oli suivaantunut tilanteessa nostaen paitansa reunaan ylöspäin ja esittänyt hänellä olevan ase vyöllä. Järjestyksenvalvojat olivat ottaneet miehen hallintaan ja hänelle laitettiin käsiraudat. Tässä yhteydessä miehen hallusta putosi kaasusumutin. Hän myös uhkaili sanallisesti järjestyksenvalvojia.
Nuori mies otettiin kiinni epäiltynä ampuma-aserikokseen sekä laittomaan uhkaukseen. Poliisiasemalla ilmeni, että miehen hallussa ollut pistooli oli kaasuase.


 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Orimattila Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta