Asuntomurto Lappeenrannan Kuusimäessä

Julkaisuajankohta 2.5.2022 15.56
Uutinen

Pyydämme havaintoja Lappeenrannan Kuusimäessä 28.4.-1.5. tapahtuneesta asuntomurrosta. Teimme myös toukokuun ensimmäisinä päivinä Etelä-Karjalassa tuloksellista liikennevalvontaa. Haluamme muistuttaa alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhempia niin sanottujen monttumopojen käytöstä, joka on huoltajien vastuulla.

Lappeenrannan Kuusimäen kaupunginosassa murtauduttiin rivitaloasuntoon rikkomalla ovi 28.4-1.5.2022. Asunnosta anastettiin omaisuutta, ja poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.  Pyydämme asuntoon murtautumisen nähneitä tai siitä tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse p. 0295 414559.

Liikennevalvontaa Etelä-Karjalassa

Poliisi suoritti Lappeenrannassa ja Imatralla vappupäivän ja maanantain 2.5.2022 välisenä aikana liikennevalvontaa. Valvonnassa kiinni jäi kolme kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Kaksi kuljettajista tavattiin Lappeenrannassa, yksi Imatralla. 

Toisella Lappeenrannasta tavatulla kuljettajalla oli ajoneuvossaan myös anastetuksi epäiltyä omaisuutta, häntä epäillään tämän vuoksi myös varkaudesta.

Monttumopot eivät kuuluu yleisille teille, vastuu käytöstä aina huoltajilla

Lappeenrannassa alle 15-vuotias nuori loukkaantui lievästi kaaduttuaan mopolla. Todistajan kertoman mukaan poika oli ”mopolla keuliessaan” menettänyt mopon hallinnan. Onnettomuus tapahtui yleisellä tiellä. Mopo oli ollut nuoren käytössä huoltajan luvalla ja sitä sai käyttää vain yleisen tieverkoston ulkopuolella eli niin sanotusti ”montulla.” 

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, poliisi tutkii asiaa kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisi muistuttaa vastaavanlaisissa tapauksissa huoltajien vastuusta valvoa mopojen käyttöä. 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta