Asuntomurto Lappeenrannassa

27.7.2021 7.58
Uutinen

Lappeenrannassa murtauduttiin asuntoon 24.7. illalla Kourulan kaupunginosassa Raitakadulla. 

Asunnon ikkuna oli väännetty auki. Asunnosta oli anastettu polkupyörä, tietokone, puhelin ja kitara. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Murtoja voi ennaltaehkäistä vaikeuttamalla asuntoon murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan varkaalle. 

  • Lukitse kaikki asunnon ovet ja ikkunat. 
  • Käytä asunnon turvalukkoa.
  • Jos et ole varma, missä kaikki kodin avaimet ovat, vaihda lukot.
  • Valaise pihasi. Pidä valoja, jos asunto on tyhjillään. Varkaat valitsevat mieluummin hämärän kohteen.
  • Turvaudu naapuriapuun. Tyhjennetty postilaatikko ja tehdyt lumityöt viestivät siitä, että asunnossa on asukkaat paikalla.
  • Hanki hälytysjärjestelmä tai kameravalvonta.

Liikennerikokset Etelä-Karjalassa

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä viisi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa viikonloppuna. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Neljän kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta, Imatralta ja Ruokolahdelta. Lisäksi poliisi tavoitti Imatralla Saimaalla veneen kuljettajan, jonka epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen. 

Poliisi pysäytti Lappeenrannassa valtatie 6:lla 25.7. henkilöauton kuljettajan, joka ajoi 177 km/h tuntinopeudella 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja poliisi määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. 

Lappeenrannassa Saimaalla tapahtui vesiliikenneonnettomuus 25.7. yöllä. Vene törmäsi Taipalsaarentien sillanpieleen. Törmäyksessä loukkaantui viisi henkilöä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vesijuopumuksena. 

Henkilöauton kuljettaja törmäsi autollaan kevytmoottoripyörään Lappeenrannassa 24.7. päivällä. Henkilöauton kuljettaja ajoi kärkikolmion takaa Merenlahdentien ja Helsingintien risteyksessä. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui törmäyksessä, mutta poliisi ei tiedota vammoista enempää. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vamman tuottamuksena.

Varkaus ja vahingonteot Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa anastettiin traktorimönkijä Lapveden kaupunginosassa Osmontiellä 23.-25.7.21 välisenä aikana. Traktorimönkijä on merkiltään Polaris ja malliltaan Sportsman 500 Efi Tractor ja sen rekisteritunnus on 824-EAI. Poliisi tutkii asiaa moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Lappeenrannassa sotkettiin linja-auton kylkeen isoja graffiteja 23.-25.7.21 välisenä aikana. Linja-auto oli parkissa Kourulan kaupunginosassa Paatsamankadulla. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Imatralla rikottiin kivellä henkilöauton tuulilasi Imatrankosken kaupunginosassa Pellervonkadulla 23.7. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona. 

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
murto
rikosasiat