Autoihin ja asuntoihin Espoossa pyrkinyt mies on vangittu

Julkaisuajankohta 14.1.2022 15.08
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisille on tullut viime aikoina ilmoituksia ja vihjetietoja tapauksista, joissa öiseen aikaan liikkunut mies on yrittänyt avata autojen ja asuntojen ovia Espoossa. Näitä rikoksia ja niiden yrityksiä on tapahtunut ainakin Viherlaaksossa, Lintuvaarassa, Westendissä sekä Laajalahdessa.

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut saman miehen kiinni öisistä puuhissa kahdesti tammikuun aikana. Kun mies tavattiin toisen kerran öiseltä parkkipaikalta 10.1, oli hänen hallussaan monesta eri kohteesta anastetuksi epäiltyä omaisuutta, kuten kortteja sekä useita avaimia. Poliisi epäilee, että mies on anastanut tavarat lukitsematta unohtuneista autoista. 

− Miehen jalkineenjälkeä vastaava jalanjälki oli havaittavissa läheisillä pysäköintialueilla noin viidenkymmenen eri auton vierestä. Hän on myös tallentunut useisiin eri kiinteistöjen valvontakameratallenteisiin, ja tapaukset ovatkin herättäneet sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua ja pelkoa, kertoo rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Poliisi esitti miestä vangittavaksi rikollisen toiminnan jatkamisvaaran perusteella, ja Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi hänet vangittavaksi 13.1. Mies odottaa rikosasioiden käsittelyä tutkintavankeudessa, ja syyte rikosasioissa on määrä nostaa 28.2. mennessä. Poliisi tutkii tekoja varkauksina.

Ethän säilytä autossa arvokasta tavaraa tai tärkeitä dokumentteja

Poliisi on havainnut rikoskokonaisuuden yhteydessä, että valitettavan moni säilyttää avaimia ja maksukortteja pysäköidyssä autossa. Moni myös on unohtanut lukita autonsa ovet. Lisäksi monessa autossa on ollut dokumentteja, joista auton omistajan kotiosoite selviää helposti, ja myös auton rekisterinumeron perusteella omistajan kotiosoite on selvitettävissä. 

− Pysäköidyssä autossa ei missään tapauksessa kannata säilyttää arvokasta omaisuutta, maksukortteja tai avaimia. Jos ne joutuvat vääriin käsiin, on niiden avulla mahdollista tehdä paljon harmia, Hallamaa muistuttaa.

Espoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen