Autoilija puhalsi yli kolmen promillen lukemat Laitilassa

Julkaisuajankohta 10.6.2024 14.20
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi tavoitti Vakka-Suomen liikenteestä viime viikolla useita epäiltyjä päihtyneitä autoilijoita. Laitilassa tapahtui mopon ja kuorma-auton välinen onnettomuus.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä poliisipartio pysäytti henkilöauton kasitiellä Laitilassa. Auton kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin reilun 0,8 promillen lukeman. Autoilija kuljetettiin Uudenkaupungin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Törkeitä rattijuopumuksia lauantai-iltana

Lauantai-iltana poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän Uudestakaupungista Laitilan suuntaan matkalla olleesta henkilöautosta, joka seilasi kaistoilla ja kulki vaihtelevaa nopeutta. Partio tavoitti ajoneuvon kuljettajan Laitilassa. Poliisit tarkkailivat hetken autoa, joka ajautui arviolta kilometrin matkalla kahdesti vastaantulevien kaistalle. Poliisipartio pysäytti ajoneuvon ja puhallutti kuljettajan. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin tulokseksi noin 2,3 promillea, ja hänet kuljetettiin Uudenkaupungin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Samaan aikaan lauantai-iltana poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta kauppaliikkeen pihalla Laitilassa. Poliisi tavoitti kyseisen ajoneuvon, kun se lähti peruuttamaan pois parkkipaikalta. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin tulokseksi noin 3,1 promillea. Kuljettajalta otettiin verikoe ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Mopoilija loukkaantui liikenneonnettomuudessa Laitilassa

Perjantaiaamuna Laitilassa tapahtui mopon ja kuorma-auton välinen kolari. Kuorma-auto oli kääntymässä Kodjalantieltä Vähämetsäntielle, kun sen kuljettaja kuuli kolauksen ja näki mopoilijan makaavan tiellä.

Mopon kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja lisäksi hänen moponsa vaurioitui pahoin. Kuorma-auton kuljettajalle kirjattiin sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Varsinais-Suomi