Epäilty rattijuoppo ja muita liikennetehtäviä Pohjois-Karjalassa

Julkaisuajankohta 1.12.2022 13.14
Uutinen

Epäilty rattijuoppo Joensuussa, henkilöauto törmäsi sillan kaiteeseen Joensuussa ja hirvikolari Hammaslahdessa.

Miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena Joensuussa keskiviikkoiltapäivänä puoli neljän aikaan. Poliisi havaitsi Joensuun keskustassa henkilöauton, jonka rekisterikilvet eivät vastanneet auton merkkiä. Kuljettaja oli ajokiellossa ja puhalsi alkometriin nollat. Huumausaineen pikatesti sen sijaan antoi positiivisen tuloksen muun muassa amfetamiinille. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin. Autosta otettiin kilvet pois.

 

 

Ajo-oikeudeton nainen kuljetti henkilöautoa Joensuussa Pekkalan sillalla kohti Kuopiota keskiviikkoiltana puoli kahdeksan aikaan. Kuljettaja menetti auton hallinnan ja törmäsi sillan kaiteisiin. Auto pyörähti renkaillaan ympäri ja jäi keskelle siltaa. Pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköt saapuivat paikalle ja totesivat, ettei henkilövahinkoja tullut. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,45 promillea eikä häntä näin ollen epäillä rattijuopumuksesta.

 

Linja-auto ja hirvi kolaroivat Joensuun Hammaslahdessa Suhmurantiellä keskiviikkoiltana kello kuuden aikaan. Auton kuljettajan puoleinen etukulma oli kolhaissut hirven takaosaa mutta hirvi oli jatkanut matkaansa. Hirven mahdollista loukkaantumista tarkistamaan hälytettiin suurriistavirka-apu. Kolarista ilmoitti hätäkeskukseen kyydistä jo pois jäänyt matkustaja. Poliisi muistuttaa, että muun muassa hirvikolarista tulee aina ilmoittaa hätäkeskukseen. Mahdollisesti loukkaantunutta eläintä ei saa jättää ilman sen tarvitsemaa apua.

​​​​​​​

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Uutinen