Epäiltyjä omaisuusrikollisia jäi kiinni Hämeessä

Julkaisuajankohta 9.8.2022 10.27
Uutinen

Muutama omaisuusrikoksiin syyllistynyt jäi kiinni Hämeessä kuluneen vuorokauden aikana. Rattijuoppoja jäi kiinni neljä ja heidän kaikkien epäillään ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän maanantaina puolenpäivän aikoihin Lahden keskustaan. Ilmoituksen mukaan miehellä on mukanaan työkalukassi, jota hän yrittää piilotella.
Poliisipartio tavoitti kyseisen poliisille tutun nelikymppisen miehen työkalukasseineen. Hänellä oli hallussa useita sähkötyökaluja. Mies kertoi olevansa työmaalta, jossa tekee remonttia. Hän ei kuitenkaan osannut kertoa työnantajaa eikä tarkemmin remonttikohteen sijaintia.
Partio sai työkalujen omistajan selville, hänen tekemien hyvien tunnistemerkintöjen avulla. Samalla selvisi, että kyseiset työkalut eivät kuulu olla poliisipartion tavoittamalla henkilöllä. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.
Lisäksi miehen hallusta löytyi huumausaineita huumausaineen käyttörikoksen verran.

LAHTI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän maanantai-iltana Lahden Tonttilaan. Ilmoituksen mukaan sekavasti käyttäytyvä nainen taluttaa mopoa ja hän menee välillä piiloon ilmoittajaa.
Poliisipartiot löysivät ilmoituksessa mainitun mopon ja lähistöltä nelikymppisen naisen, joka oli mopoa taluttanut. Hänen taluttamansa mopo oli jätetty sen omistajan toimesta Metsäkankaalle, josta se oli anastettu päivän aikana.
Kiinniotetun naisen epäillään syyllistyneen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Hänellä oli etsintäkuulutus vankilaan passitusta varten, minkä perusteella hänet vietiin vankilaan.

LAHTI. Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen ja kätkemisrikokseen myöhään maanantai-iltana Lahden Mukkulassa. Mies oli yrittänyt varastaa omakotitalon pihasta auton latauspistoketta. Hän oli anastusyrityksen jälkeen poistunut paikalta sähköskootterilla, mutta hän oli palannut hetkeä myöhemmin takaisin pihaan. Mies oli havainnut ilmoittajan ja oli poistunut taas paikalta.
Poliisipartio tavoitti kyseisen miehen ajamassa sähköskootterilla, jonka alkuperää hän ei osannut kertoa partiolle luotettavasti. Mies otettiin kiinni edellä mainittuihin rikoksiin.

LAHTI. Poliisipartio havaitsi heille tutun ajokiellossa olevan nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa maanantai-iltana Lahden Möysässä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, joita hänellä on kolme aikaisempaa vuoden sisällä.

HOLLOLA. Nelikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta ja päihtyneenä myöhään maanantai-iltana Salpakankaalla. Hän oli päihtyneen oloinen, vaikka seulonta-alkometri näytti nollaa. Mies vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

RIIHIMÄKI. Parikymppinen nainen ajoi kuljettamansa henkilöauton ojaan maanantaina iltapäivällä Vahteristontiellä. Hän oli ajanut sorapintaista Vahteristontietä kaupungin suuntaan, kunnes hän oli menettänyt autonsa hallinnan suistuen ajosuunnassaan oikealle ojaan törmäten puuhun.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

JANAKKALA. Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten maanantai-iltana kolmostiellä. Kuljettajalle tehty huumepikatesti oli positiivinen. 
Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita huumausaineen käyttörikoksen verran. Tämän lisäksi kuljettajan epäillään syyllistyneen myös rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen käytettyään huumausaineita ennen ajoon lähtemistä.

HÄMEENLINNA. 90-luvun lopulla syntynyt mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena tiistain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Pyhämäessä. Pysäytystilanteessa hän kertoi poliisipartiolle käyttäneensä huumausaineita muutama tunti ennen ajoon lähtöä. Huumepikatesti oli myös positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


 

Hollola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Janakkala Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Riihimäki Uutinen