Eräasioille virkasähköposti – kansalaiset voivat kysyä neuvoja poliisilta

Julkaisuajankohta 4.7.2022 9.05
Uutinen
Erävalvontaa suorittava poliisi kiikaroi metsässä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on ottanut käyttöön virkasähköpostilaatikon eräasioita varten.

Uuden sähköpostilaatikon tavoite on se, että metsästykseen ja kalastukseen liittyvää tilannekuvaa voidaan ylläpitää tehokkaasti koko poliisilaitoksen alueella. Yhteinen sähköposti myös sujuvoittaa tiedonkulkua ja kansalaisten opastamista.

− Kansalaiset ja yhteistyökumppanit voivat kysyä virkasähköpostilaatikon kautta neuvoa ja opastusta mistä tahansa poliisille kuuluvasta metsästykseen tai kalastukseen liittyvästä asiasta, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Uusi osoite on jo julkaistu poliisin nettisivuilla, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen yhteystietosivustolla. Sähköpostiosoite on [email protected].

Erävalvonnan tarve Länsi-Uudellamaalla korostui vuonna 2020, kun Nuuksion kävijämäärät kasvoivat koronapandemian myötä. Retkiratsioiden lisäksi merkittäviä tehtäviä ovat kalastuksen ja metsästyksen valvonta ja siihen liittyvä ohjeistaminen.

Erävalvonnassa keskeistä on myös yhteistyö. Mukana työssä ovat esimerkiksi Suomenlahden merivartiosto, Metsähallitus ja Suomen riistakeskus sekä paikalliset riistanhoitoyhdistykset ja metsästysseurat.

Espoo Hanko Kirkkonummi Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta