Eräpoliisit ovat jälleen liikkeellä viikonloppuna

Julkaisuajankohta 2.7.2021 7.50
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit valvovat jälleen tulevana viikonloppuna kalastusta ja retkeilyä.

Kauniit ja lämpimät kelit suosivat retkeilijöitä ja muita luonnossa liikkuvia. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on lukuisia luontokohteita, jotka vetävät puoleensa niin kalastajia, metsästäjiä kuin retkeilijöitä.


− Olemme tehneet erävalvontaa pitkin kesää, ja eräpoliisi liikkuu taas viikonlopun aikana useassa eri kohteessa. Lauantaina matkassa on mukana Metsähallituksen erätarkastaja, jonka kanssa olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo kahdessa retkiratsiassa, kertoo liikenne- ja valvontasektoria luotsaava ylikomisario Aapo Isoaho.


Poliisin ja erätarkastajan läsnäololla pyritään ennalta estämään lieveilmiöitä sekä paljastamaan rikkeitä tai jopa rikoksia. Valvonnalla halutaan lisäksi suojata luontoarvoja sekä lisätä luonnossa liikkujien viihtyisyyttä ja turvallisuutta.


Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on kaksitoista eräpoliisia. He tekevät suunnitelmallista erävalvontaa sekä itsenäisesti että yhteistyökumppaneiden kanssa koko poliisilaitoksen toiminta-alueella. Erävalvonta pitää sisällään luonto arvojen valvonnan lisäksi mm. kalastukseen ja metsästykseen liittyvää valvontaa. 
 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta