Esitutkinta valmis: Polkupyöräilijä menehtyi törmäyksessä pakettiauton kanssa

18.1.2021 12.10
Uutinen

Paciuksenkadun ja Meilahdentien risteyksessä tapahtui 25. syyskuuta 2020 onnettomuus, jossa menehtyi keski-ikäinen mies.

Tilanteessa pakettiauton kuljettaja ajoi Munkkiniemen sillan suunnasta ja oli kääntymässä valoristeyksestä oikealle kohti Meilahdentietä. Pakettiauto ja polkupyöräilijä törmäsivät pyörätien jatkeella niin, että pyöräilijä ja ajoneuvon vasen keula osuivat toisiinsa.

Silminnäkijöiden mukaan pyöräilijä ajoi Zaidankatua pitkin nopealla vauhdilla Meilahdentien ylittävälle pyörätien jatkeelle.

– Pakettiauton kuljettaja on keski-ikäinen mies. Hän ei ollut tilanteessa päihtynyt, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Jokinen.

Pakettiauton kuljettajan osalta tapausta tutkittiin rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus, joka muuttui myöhemmin rikosnimikkeeksi kuolemantuottamus.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan maanantaina 25.1.2021.

19.1.2021 klo 11.06: Tiedotetta muokattu. Vaihdettu muotoilu Polkupyöräilijä törmäsi suojatiellä hänen ajoneuvonsa vasempaan keulaan. virkkeeseen Pakettiauto ja polkupyöräilijä törmäsivät suojatiellä niin, että pyöräilijä ja ajoneuvon vasen keula osuivat toisiinsa.

26.1.2021 klo 14.08: Tiedotetta muokattu. Vaihdettu kahdessa kohdassa esiintynyt sana suojatie sanaksi pyörätien jatke.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Helsingin poliisilaitos
liikenneonnettomuudet
rikosasiat