Estä sähköpotkulaudan varkaus

29.7.2021 10.17
Uutinen

Etelä-Karjalassa on anastettu usea sähköpotkulauta kuluneen kesän aikana. Huolehtimalla asianmukaisesta säilytyksestä, voit välttää varkauden.

Varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, asianmukaisella säilytyksellä ja hankkimalla valvontalaitteita. Paras tapa estää sähköpotkulaudan varkaus on säilyttää sitä lukittuna ja lukitussa tilassa. Jos sähköpotkulauta jätetään ulos, se kannattaa lukita irrallisella lukolla, jolla se saadaan kiinnitettyä esimerkiksi pylvääseen.

Sähköpotkulaudasta kannattaa ottaa talteen kuva, tieto merkistä ja mallista, sarjanumerosta ja muista selvistä tuntomerkeistä. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.


Kertaa tieliikennesäännöt

Tarkista mihin luokkaan sähköpotkulautasi kuuluu. Sähköpotkulauta on kevyt sähköajoneuvo, kun laitteen rakenteellinen enimmäisnopeus on 25 km/h. Tällöin sinun tulee noudattaa sähköpotkulaudalla ajaessa pyöräilysääntöjä. Huomioi, että käytät oikeaa tienosaa liikkuessa eli pääsääntöisesti pyörätietä. Etuvalo on pakollinen, mutta myös takavaloa olisi hyvä käyttää. Henkilöön kiinnitettävät valaisimet ovat sallittuja, esimerkiksi otsalamppua voi käyttää ajovalona. Kevyissä sähköajoneuvoissa pitää olla äänimerkinantolaite ja heijastimet.

Muista myös turvallinen tilannenopeus. Ennakoimalla ja huomioimalla muut liikkujat sekä keskittymällä vain ajamiseen ja liikenteeseen, vältät parhaiten vaaratilanteita ja mahdollisia onnettomuuksia.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
potkulaudat
rikosasiat