Etelä-Karjalassa mm. puukotus viikonvaihteessa

Julkaisuajankohta 27.11.2022 9.39
Uutinen

Lappeenrannan ja Imatran poliisia työllisti viikonvaihteessa väkivalta-, omaisuus- ja liikennerikokset. Lappeenrannassa tapahtunut tapon yritys viikonvaihteen vakavin rikos.


VÄKIVALTARIKOKSET:
Lappeenrannassa tapahtui lauantai-iltapäivällä yksityisasunnossa puukotus. Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä. Uhri on toimitettu EKKS:aan. 
Esitutkinnan ollessa alkuvaiheessa poliisi tiedottaa asiasta tarkemmin viikolla 28.

Imatralla Mansikkalassa tapahtui perjantai-iltana 25.11.2022 alle 15-vuotiaaseen kohdistunut pahoinpitely jossa on rikolliseen tekoon epäiltynä on alle 15-vuotias. Samassa yhteydessä uhrin polkupyörää oli vahingoitettu.
Alustavan tiedon mukaan joku tai jotkut useista paikalla olleista nuorista olisivat kuvanneet pahoinpitelyn.

Luumäellä Taavetissa oli torstain ja perjantain välisenä aikana pariskunnan välinen perheväkivaltatilanne jossa mies oli pahoinpidellyt sekä torstaina 24.11 että myöhään perjantai-iltana 25.11.2022 puolisoaan potkimalla. 
Poliisi otti miehen kiinni ja toimitti Lappeenrannan poliisiasemalla rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen. Uhrin vammoista ei tiedoteta tarkemmin. 

Lappeenrannassa oli lauantaina yksityisasunnossa perheväkivaltatilanne jossa mies käytti lievää väkivaltaa puolisoaan kohtaan. Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä, asianomistajan vammoista ei tiedoteta tarkemmin.

OMAISUUSRIKOS:
Imatran Imatrankoskella kaksi poliisin entuudestaan tuntemaa henkilöä murtautui lauantai yönä hotelliin ikkuna rikkomalla. Poliisi otti kaksikon hotellin lähistöltä kiinni ja toimitti Lappeenrannan poliisiasemalle rikoksesta epäiltyinä varkauteen. 
Hotellista on alustavan tiedon mukaan anastettu omaisuutta jota poliisi yksilöi asianomistajan kanssa.


LIIKENNERIKOKSIA:
Lappeenrannan poliisi pysäytti perjantai-iltana Taipalsaarella kuorma-auton kuljettajan jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 
Lauantai yönä poliisi tavoitti liikenteen valvonnan yhteydessä Lappeenrannassa henkilöauton kuljettajan jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Imatralla poliisi pysäytti lauantai aamupäivällä henkilöauton kuljettajan jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Sunnuntaina varhain aamulla poliisi pysäytti Lappeenrannan keskustassa henkilöauton kuljettajan jota epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
 

Etelä-Karjala Imatra Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Liikenne Luumäki Rikokset ja tutkinta Taipalsaari Uutinen