Etelä-Karjalassa vappuna väkivaltaa ja rattijuopumuksia.

Julkaisuajankohta 1.5.2022 11.17
Uutinen

Lappeenrannassa tapon yritys, poliisia työllisti myös pahoinpitelyt, liikenne- ja omaisuusrikokset

Tapon yritys Lappeenrannassa
Lappeenrannan keskustassa tapahtui vappupäivän aamuna noin klo 05.30 aikaan väkivallanteko, missä uhrille aiheutui vakavia vammoja. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisin on ottanut tekoon epäiltynä kiinni yhden henkilön. 
Tutkinnan tässä vaiheessa asiassa ei ole muuta tiedotettavaa julkisuuteen. Poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin lisää viikolla 18.
==========================================================
Lappeenrannan keskustassa tapahtui Vappuna myös pahoinpitely jossa useita samaan seurueeseen kuuluneita henkilöitä oli potkittu ja lyöty.  Osa uhreista toimitettiin EKKS:aan, poliisi ei tiedota heidän vammoista tarkemmin.
Poliisi pyytää pahoinpitelyrikokset nähneitä tai niistä tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Ruokolahdella mies tunkeutui omakotitalon pihapiiriin ja pahoinpiteli sekä uhkaili talon asukasta. Poliisi ei tiedota uhrin vammoista tarkemmin. Poliisi otti pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen rikoksesta epäillyn miehen kiinni. 

LIIKKENNERIKOKSIA:
Poliisi otti Lappeenrannan keskustassa ja Aholassa kiinni rattijuopumuksesta epäillyt henkilöt. 
Keskustassa henkilöautolla liikkunutta kuljettajaa epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta. 
Lappeenrannan Aholassa kuljettaja oli liikkeellä rekisteröimättömällä  crossimoottoripyörällä menettäessään ajoneuvonsa hallinnan. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet toimitettiin EKKS:aan.

OMAISUUSRIKOKSIA:
Imatralla Raution kaupunginosassa poliisi otti asuinrakennuksen varastoon murtautuneen miehen kiinni ja kuljetti hänet Lappeenrannan poliisiasemalle rikoksesta epäiltynä varkauteen.

Lappeenrannan Jänhiälässä on murtaudutttu työmaakonttiin ja anastettu 27.-28.4.2022 välisenä aikana huomattava määrä kuparia. Poliisi selvittää yhdessä asianomistajan kanssa anastetun omaisuuden tarkempaa määrää ja arvoa.
Poliisi pyytää asiasta tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Yleistä järjestyksen ja turvallisuuden osalta:
Lappeenrannassa ihmisiä oli liikkeellä paljon erityisesti sataman ja Linnoituksen alueella. Poliisi suoritti valvontaa Lappeenrannan ja Imatran keskustojen lisäksi myös mm. Lemillä, Taipalsaarella ja Savitaipaleella joissa Vapun juhlinta oli melko rauhallista.
Kokonaisuudessa tehtävämäärät eivät olleet kovin paljon suurempia kuin kahden edellisen viikonvaihteen aikana. Alkoholilla oli tehtävissä aiempia viikonloppuja isompi osuus, juopumuksen tai häiriökäyttäytymisen osalta kiinniotettuja oli enemmin kuin kahtena edellisenä viikonloppuna.

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Rikokset ja tutkinta Uutinen