Etelä-Karjalassa vilkas kesäviikonloppu

Julkaisuajankohta 3.7.2022 14.16
Uutinen

Lappeenrannan ja Imatran poliisia on viikonvaihteessa työllistänyt muutama omaisuus- ja lukuisat liikenne- ja pahoinpitelyrikokset

OMAISUUSRIKOKSET:
Lappeenrannassa kahdelta iäkkäältä naiselta anastettiin sieppaamalla kassi. 

Varkaudet ovat tapahtuneet Luukkaantorilla missä kassi anastettiin asianomistajan vierestä maasta ja Alakylän kaupunginosassa sieppaamalla kassi asianomistajan rollaattorista.

Kummassakin tapauksessa kassin anastanut mies on paennut polkupyörällä.   

Poliisi pyytää varkaudet nähneitä tai niistä tietäviä ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.
 

PAHOINPITELYRIKOKSET:
Lappeenrannan poliisilla on viikonvaihteelta tutkittavana viisi pahoinpitelyrikosta joista neljä on tapahtunut Lappeenrannassa ja yksi Imatralla.

Imatran Rajapatsaalla lauantaina 2.7.2022 toisensa tuntemille miehille tuli ulkoalueella riitaa jonka seurauksena toinen miehistä löi tuttavaansa nyrkillä kasvoihin aiheuttaen vamman joka vaati lääkärinhoitoa.

Lappeenrannan Joutsenossa lauantaina toisensa tuntemille miehille tuli  yksityisasunnossa riitaa jonka seurauksena toinen löi tuttavaansa nyrkillä kasvoihin aiheuttaen vamman. Tekonsa jälkeen mies oli paennut uhrin juostessa perässä ja pahoinpitelijä hypännyt ikkunasta jonka seurauksena loukkasi itseään ja toimitettiin EKKS:aan. 

Lappeenrannan Kanavansuulla oli yksityisasunnossa perheväkivaltatilanne jonka seurauksena uhrille aiheutui lyönnistä ja maahan kaatamisesta lieviä vammoja.

Lappeenrannan Lauritsalassa taksikyydin aikana pahoinpideltiin kuljettajaa aiheuttaen lieviä vammoja. Mies kertoi syyksi epäilevänsä kuljettajan huijanneen reitin valinnassa mutta keskusteltuaan poliisin kanssa perui epäilyksensä.

Luumäellä kolmen hengen seurueelle tuli riitaa alkoholista jonka seurauksena mies pahoinpiteli potkimalla ja lyömällä kahta entuudestaan tuntemaansa miestä. Uhreille aiheutui vammoja joista poliisi ei tiedota tarkemmin.
 

LIIKENNERIKOKSET:
Lappeenrannan Hartikkalassa henkilöauton kuljettaja ei havainnut kääntyessään polkupyörällä oikealta tullutta ja suoraan ajanutta alle 10-vuotiasta lasta jonka seurauksena lapsi törmäsi auton etuosaan ja lensi törmäyksen voimasta konepellille. Lapselle aiheutui lääkärinhoitoa vaatimia vammoja joista poliisi ei tiedota tarkemmin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Poliisilla on tutkinnassa neljä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista joista kaksi on tapahtunut Lappeenrannassa VT 6:lla, yksi Joutsenossa ja yksi Imatran Kaukopäänkadulla. Jokaisessa tapauksessa kyseessä on ylinopeus ja Joutsenossa tapahtuneessa törkeässä liikenneturvallisuuden vaarantamisessa myös kevytmoottoripyörän paetessa poliisia kevyen liikenteen väylällä noin 80 km/h kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. 

Valtatie 6:lla poliisi pysäytti moottoripyöräilijän jolle mitattiin yli kuuden kilometrin matkalla keskinopeudeksi 204 km/h alueella jossa on nopeusrajoitus 100 km/h ja henkilöauton kuljettajan jolle mitattiin 100 km/h nopeusrajoitusalueella keskinopeudeksi noin kahden kilometrin matkalla 174 km/h. Molemmat kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Imatralla Kaukopäänkadulla poliisi pysäytti moottoripyöräilijän jolle mitattiin 40 km/h nopeusrajoitusalueella 96 km/h, kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Viikonvaihteessa oli kolme muuta tapahtumaa joita poliisi tutkii liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Valtatie 6:lla Parikkalassa tapahtui henkilöauton ja mopoilijan välinen liikenneonnettomuus. Henkilöauton kuljettaja oli ohittanut hitaammin kulkevaa mopoa jonka seurauksena oli kylkikosketus ja mopoilijan kaatuminen, hänet toimitettiin lääkäriin.

Rautjärvellä moottoripyöräilijä törmäsi henkilöauton perään. Henkilöauton kuljettajalla oli aikomus ohittaa edellä ollut kuorma-auto mutta havaitessaan vastaantulevaa liikennettä hän oli palannut jonoon jolloin takana ollut moottoripyöräilijä oli törmännyt henkilöautoon ja kaatunut, hänet toimitettiin lääkäriin.

Luumäen Taavetissa poliisi näytti moottoripyöräilijälle pysäytysmerkkiä jota hän ei noudattanut ja pakeni kunnes poliisi ajoi moottoripyörällä kuljettajan rinnalle. Pakonsa aika moottoripyöräilijän nopeus oli noin 80 km/h alueella jossa on 40 km/h nopeusrajoitus. Alustavassa tutkinnassa ilmeni alaikäisellä kuljettajalla olleen käytössä kevytmoottoripyörä jota ei oltu rekisteröity eikä käyttötarkoitus ollut tieliikennekäyttöön. Liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.  

Poliisi pysäytti viikonvaihteen aikana Imatralla kolme kuljettajaa, Lappeenrannassa ja Ruokolahdella henkilöautojen kuljettajat joiden epäillään kuljettaneen ajoneuvoa joko alkoholin tai huumausaineen vaikutuksen alaisina.
Imatran keskustassa poliisi pysäytti kaksi henkilöauton kuljettajaa joiden epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja Rajapatsaalla henkilöauton kuljettajan jonka epäillään syyllistyneen rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikokseen.
Kaikki kolme määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ruokolahdella kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja Lappeenrannan Alakylässä törkeään rattijuopumukseen.
Kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Lisätietoja rikosylikonst. Ilkka Vainikka p.0295437135
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen