Etelä-Kymenlaaksossa Whatsupp-huijauksia, rattijuopumuksia ja talomurtoja

Julkaisuajankohta 6.3.2023 11.53
Uutinen

Poliisi muistuttaa edelleen varomaan Whatsupp-huijauksia

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi pysäytti Haminassa henkilöauton kuljettajan, jonka huumepikatesti osoitti amfetamiini positiivista. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Varhain lauantaiaamuna poliisi pysäytti Hyväntuulentietä kohti keskustaa ajaneen kuljettajan, jonka huumepikatestin tulos antoi syyn epäillä kuljettajaa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

Haminassa ilmoitettiin omakotitaloon ja Virolahdella loma-asuntoon tehdystä asuntomurrosta.

Kaakkois-Suomen poliisille kirjattiin jälleen rikosilmoituksia Whatsapp -sovelluksen avulla tehdyistä petoksista. Tapauksien asianomistajat olivat saaneet lapsensa nimissä Whatsapp-viestin, jossa oli kerrottu lapsen puhelimen vahingoittuneen ja viestin tulevan siksi vieraasta numerosta. Tämän jälkeen seurasi pyyntö maksaa kiireellinen lasku lapsen puolesta. Asianomistajat olivat siirtäneet merkittäviäkin summia rahaa pyydetyille tileille ennen kuin oli selvinnyt, että viestit tai pyynnöt eivät tulleet asianomistajan lapselta.
Vastaavia ilmoituksia on tehty viime aikoina runsaasti eri puolilla Suomea. Poliisi kehottaa aina tarkistamaan kiireellisten rahapyyntöjen todenperäisyyden ja suhtautumaan varovaisuudella ja tarkkaavaisuudella tuntemattomista numeroista tuleviin yhteydenottoihin.
 

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kotka Kymenlaakso Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Virolahti