Etelä-Suomessa etsintäkuulutettu mies tavoitettiin Simossa

Julkaisuajankohta 4.2.2024 11.49
Uutinen

Kadonneena henkilönä etsintäkuulutettu nuori mies tavoitettiin takaa-ajon päätteeksi Simossa ulosajon jälkeen. Muualla Lapissa poliisia ovat työllistäneet lukuisat rattijuopumukset.

Rovaniemen Lapinrinteellä yritettiin anastaa mönkijä. Teko jäi yritykseksi ja epäilty tekijä saatiin kiinni.
 

Poliisi sai ilmoituksen henkilöstä, joka oli omakotitalon pihalla Rovaniemen Lapinrinteellä mönkijän kimpussa. Hätäpuhelun aikana henkilö oli poistunut paikalta. Poliisi alkoi jäljittää paikalta poistunutta henkilöä poliisikoiralla. Jäljet päättyivät erään omakotitalon pihaan. 

Poliisi tavoitti omakotitalosta henkilön, jota on syytä epäillä varkauden yrityksestä. Tämän lisäksi henkilöä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta. Poliisi jatkaa rikoksen tutkimista.

Edellä mainitun epäillyn rikoksen lisäksi poliisia työllisti lauantaina lukuisat rattijuopumukset niin Rovaniemellä kuin Tunturi-Lapissakin.

Kortitta ajelija Torniossa

Poliisipartio pysäytti lauantaina iltapäivällä Aarnintiellä henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Henkilöautoa kuljetti poliisin entuudestaan tuntema ajo-oikeudeton mies. Miehen ajokunto tarkastettiin alkometrillä ja huumausainepikatestillä ja niissä ei ollut moittimista. Miehelle kortitta ajo oli jo seitsemäs vuoden aikana.

Etsintäkuulutettu tavoitettiin Simossa

Lauantai-iltapäivänä poliisi kiinnitti huomiota Simossa Maksniementiellä ajavaan henkilöautoon. Autoon liittyen oli voimassa oleva etsintäkuulutus ja partio päätti pysäyttää henkilöauton. Poliisiautoon kytkettiin hälytys- ja pysäytysvalo, mutta henkilöauto ei pysähtynyt.

Henkilöauto alkoi nostaa nopeuttaan ja pakenemaan poliisia. Kuitenkin hieman yli kolmen kilometrin ajomatkan jälkeen henkilöauto ajautui mutkassa ulos tieltä. Kuljettajalle ei tullut näkyviä vammoja ulosajon vuoksi, mutta häntä käytettiin silti lääkärin tarkastuksessa. Kuljettajana toiminut mies on ollut etsintäkuulutettu kadonneena henkilönä. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Kemi Lapin poliisilaitos Rovaniemi Simo Tornio Uutinen