Euran henkirikoksen esitutkinta on edistynyt

Julkaisuajankohta 27.5.2021 11.07
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Eurassa helatorstaina tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Asiaa tutkitaan murhana.

Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä on vangittu todennäköisin syin vuonna 1997 syntynyt mies. Henkirikoksen uhriksi joutui asiassa epäiltynä olevan miehen äiti. 

Poliisi on kuulustellut asiassa useita henkilöitä, ja tapahtumien kulku on hyvin poliisin tiedossa.

Poliisi sai helatorstaina 13. toukokuuta kello 13.18 hälytyksen tapahtumapaikalle, missä ensitietojen mukaan oli meneillään väkivallanteko. Poliisin päästyä paikalle rikoksen uhri oli kuollut ja epäilty tekijä oli poistunut tapahtumapaikalta uhrin autolla.

Poliisi järjesti mittavat etsinnät epäillyn tekijän löytämiseksi. Poliisi löysi myöhemmin kyseisen auton hylättynä maastosta. Noin kolmen tunnin kuluttua tapahtumasta poliisi sai hälytyksen Euraan noin 20 kilometrin päähän henkirikoksen tapahtumapaikasta.

Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan asukas oli löytänyt kesämökkinsä saunatilasta tuntemattoman miehen. Mies oli käyttäytynyt uhkaavasti ilmoittajaa kohtaan.

Epäilty on myöntänyt teon

Poliisi pääsi nopeasti paikalle ja otti miehen kiinni. Mies osoittautui henkirikoksesta epäillyksi mieheksi. Poliisi joutui käyttämään kiinniottotilanteessa etälamautinta.

Epäiltyä on kuulusteltu asiassa, ja hän on myöntänyt teon pääpiirteissään. Poliisi on yhdessä syyttäjän kanssa arvioinut esitutkinnassa esiin tulleita seikkoja, ja niiden perusteella asia tulee siirtymään syyteharkintaan murhana.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää eikä avaa tarkempia tekoon liittyviä yksityiskohtia. Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 3.9.2021.
 

Eura Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen