Euran tuhotyöstä epäilty vangittu, Euran taannoista kuolonkolaria tutkitaan tappona

Julkaisuajankohta 21.7.2022 16.37
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi jatkaa Eurassa sunnuntaina tapahtuneen rakennuspalon tutkintaa. Tuhotyöstä epäilty henkilö on tänään vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. Kaksi viikkoa sitten Eurassa tapahtunutta kuolonkolaria tutkitaan tappona.

Lounais-Suomen poliisi on jatkanut Eurassa sunnuntaina 17. heinäkuuta tapahtuneen rakennuspalon tutkintaa. Poliisi tiedotti aiemmin, että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja että asiassa on otettu kiinni yksi henkilö rikoksesta epäiltynä. 

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi torstaina poliisin vaatimuksesta epäillyn todennäköisin syin tuhotyöstä epäiltynä.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi määrättiin 7.10. Lounais-Suomen poliisi jatkaa asian tutkintaa eikä tiedota asiasta enempää.

Kuolonkolarin rikosnimikkeet kovenivat

Lounais-Suomen poliisi on jatkanut myös Eurassa 9. heinäkuuta tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaa.

Onnettomuudessa henkilöauto törmäsi sen edellä ajaneeseen mopoautoon. Törmäyksen seurauksena mopoauton kyydissä ollut matkustaja menehtyi ja sen kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Asian esitutkinnassa on tullut esiin seikkoja, joiden perusteella asian tutkintaa jatketaan epäiltynä tappona, tapon yrityksenä, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi epäillyn aiemmin poliisin vaatimuksesta. Syytteen noston määräpäivä asiassa on 30.9.

Esitutkinnan ollessa kesken poliisi ei tiedota asiasta yksityiskohtaisemmin.
 

Eura Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen