Forssassa autonkuljettajalla sekä autolla lähes kaikki pielessä

Julkaisuajankohta 14.5.2024 10.23
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana 210 tehtävää. Polisiin suojiin päätyi yhdeksän henkilöä. Kanta-Hämeen puolelta tavattiin liikenteestä niin rattijuoppoja, kuin kaahareitakin.

KANTA-HÄME

Kello 17.40 aikaan oli siviilipartio suorittamassa liikennevalvontaa Ypäjällä Ypäjänkylätiellä, kun poliisiauton ohitti kovalla nopeudella henkilöauto. Autolle mitattiin nopeudeksi 127 km/h. Kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 60 km/h. Partio sai auton pysäytettyä ja autoa kuljettanut 20-vuotias mies määrättiin ajokieltoon. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Kello 18.40 aikaan partio pysäytti Forssassa Tapulikujalla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 57-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 3.62 o/oo. Mies kuljetettiin verikokeeseen.

Kello 18.50 aikaan jäi Riihimäellä Voimalankadulla sijaitsevassa tavaratalossa kiinni näpistyksestä 46-vuotias mies. Mies oli ottanut hyllystä viisi olut tölkkiä ja matkalla kasalle piilottanut yhden tölkeistä laukkuunsa. Kassalla mies maksoi neljä tölkkiä ja ohitti kassalinjan maksamatta laukussa ollutta tölkkiä.

Kello 23.25 aikaan havaitsi partio Forssassa VT2:lla henkilöauton, josta puuttuivat rekisterikilvet. Partio kääntyi auton perään ja mittasi sille nopeudeksi 117 km/h. Kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 80 km/h. Auto saatiin pysäytettyä ja kuljettajaksi selvisi 24-vuotias mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Autoa tutkittaessa, selvisi että auto oli katsastamaton ja liikennekäytöstä poistettu. Kuljettajan mukaan autosta oli viety polisiin toimesta rekisterikilvet jo pari viikkoa aikaisemmin. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta seitsemän kertaa. Mies kuljetettiin verikokeeseen rattijuopumus epäilyn vahvistamiseksi.

PÄIJÄT-HÄME

Ei tilannekeskuksesta tiedottavia tapahtumia.