Hämeen poliisi suosittelee varaamaan ajan etukäteen lupapalveluissa asiointiin

5.3.2021 12.34
Uutinen

Poikkeusolot ja tiukemmat toimet koronapandemian hillitsemiseksi eivät tuo muutosta Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien toimintaan. Poliisiasemilla on pyritty minimoimaan asiakaskontakteja ja rajoitettu asiakastilojen henkilömäärää jo loppuvuodesta 2020 saakka. Samoja rajoitustoimenpiteitä jatketaan edelleen ja asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti poliisin sähköistä asiointipalvelua.

Hämeen poliisilaitoksen lupapalveluissa on palvelua, mutta pääsääntöisesti ajanvarauksella. Poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei pysty hoitamaan poliisin sähköisessä asiointipalvelussa ja tällöinkin toivotaan ajan varaamista etukäteen. Ilman ajanvarausta on syytä valmistautua pidempään odotusaikaan. 

Sähköisen asioinnin kautta on mahdollista varata aika, hakea passia tai henkilökorttia, tehdä rikosilmoitus, hakea mm. vartija- ja järjestyksenvalvojakorttia jne. 
Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta: asiointi.poliisi.fi

Ajanvarauksen voi tehdä myös valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 419 800 (arkisin kello 8 – 16.15).


Poliisiasemien ulko-ovet suljettuina

Tällä hetkellä kaikkien Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien ulko-ovet pidetään suljettuina asiakasmäärien rajoittamiseksi asiakastiloissa. 

Poliisiasemien asiakastiloihin päästetään siis vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan, mistä syystä ajan varaaminen ennakkoon on ensiarvoisen tärkeää. Asiakastiloihin päästetään ajanvaranneet asiakkaat noin 5 minuuttia ennen varattua aikaa. Poliisiasemalle kannattaa siis saapua juuri ennen tapaamisen alkua. 

Pyydämme kaikkia asiakkaita käyttämään nenä-suusuojainta poliisin toimitiloissa, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit muihin tiloissa oleviin asiakkaisiin. 
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Poliisin lupapalvelut Päijät-Häme Uutinen
COVID-19
Hämeen poliisilaitos
luvat