Hämeen poliisi toivottaa turvallista vappua ja kehottaa juhlimaan #OmassaKuplassa

Julkaisuajankohta 29.4.2021 15.54
Uutinen

Hämeen poliisilaitos toivoo Hämeen alueelle turvallista vappua. Vapun turvallisuuden takaavat paitsi järjestystä ja turvallisuutta valvovat poliisit, myös kaikki alueen asukkaat. He ovat ratkaisevassa asemassa, jotta vapun juhlinta tapahtuu vastuullisesti ja voimassa olevia kokoontumisrajoituksia noudattaen. Vappuna poliisi valvoo erityisesti nuorten juhlintaa ja puuttuu alaikäisten päihteiden käyttöön.

Poliisi valvoo kokoontumisrajoitusten noudattamista

Kannustamme hämäläisiä viettämään vappua pienessä piirissä siten, että vältetään lähikontakteja muiden kuin oman perheen ja läheisten kanssa. 

Poliisin tehtävä on valvoa voimassa olevien kokoontumisrajoitusten noudattamista. Näitä kokoontumisia ovat yleiset kokoukset, mielenosoitukset ja yleisötilaisuudet. Tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kanta-Hämeen alueella voi vappuaattona järjestää enintään kuuden henkilön kokoontumisia ja 1.5. eli vappupäivästä alkaen kymmenen henkilön kokoontumisia. Päijät-Hämeessä kuuden kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka. 

Tämän lisäksi ihmisten tulisi välttää kaikkea sellaista toimintaa, jossa useat ihmiset viettävät samassa paikassa aikaa yhdessä. Vaikka tällaiset kokoontumiset eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin, on vahva suositus, että useiden ihmisten yhdessäoloa vältettäisiin. Poliisi ei kuitenkaan puutu tällaisiin kokoontumisiin kuten esim. piknikillä oloon puistoissa, ellei toiminta aiheuta vaaraa tai häiriötä yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. 

Hämeessä valvotaan erityisesti nuorten vapun juhlintaa

Hämeessä poliisipartiot valvovat vappuaattona ja vappupäivänä nuorten vapun juhlintaa. Poliisi jalkautuu nuorten pariin niissä paikoissa, jossa nuorilla on tapana vappuna kokoontua niin Hämeenlinnassa, Lahdessa kuin muillakin paikkakunnilla. Poliisi pyrkii tällä jalkautumisella ennalta estämään sen, että nuorten juhlintaan tarvitsisi suuremmin puuttua. Erityisesti poliisi valvoo alaikäisten päihteiden käyttöä. Tarvittaessa alkoholituotteet takavarikoidaan ja hävitetään.

Poliisi mukana valtioneuvoston vappukampanjassa

Hämeen poliisi, kuten koko poliisi, osallistuu valtioneuvoston kanslian koordinoimaan vappuviestintäkampanjaan. Sen teemoina ovat vapun viettäminen omassa kuplassa sekä kehotus noudattaa oman alueen ohjeita ja rajoituksia.

 
Kun vietämme #EtäVappua #OmassaKuplassa on toivottavasti luvassa #YhdessäParempiKesä
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta