Hämeen poliisilaitoksen uutisia

Julkaisuajankohta 21.1.2023 9.30
Uutinen

Hämeessä rattijuoppoja ja kiireisiä autoililjoita.

INGRESSI

Hämeessä rattijuoppoja ja kiireisiä autoilijoita

LAHTI: Lahdessa poliisipartio pysäytti Vapaudenkatua väärään suuntaan ajaneen autoilijan aamuyöstä. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe oli nolla mutta huumausaineen pikatesti positiivinen amfetamiinille ja kokaiinille. Nimikkeinä rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä huumausaineen käyttörikos.
ASIKKALA: Mieshenkilö menetti ajoneuvonsa hallinnan ja ajautui lumipenkkaan Asikkalassa, Lahdentiellä. Partion suorittamassa puhalluskokeessa tuli arvoksi 0,46 mg/l. Nimikkeinä siis rattijuopumus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
ORIMATTILA: Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen / huumaantuneena ajamiseen, kuljettaessaan mopoa Orimattilassa. Puhalluskoe oli nolla, mutta muu olemus antoi ymmärtää, ettei ajokunto ollut kohdallaan. 
RIIHIMÄKI: VT 3:lla kuljetti mieshenkilö ajoneuvoa huomattavalla ylinopeudella. Rajoitus oli 100km/h ja miehelle mitattiin keskituntinopeutta 160 km/h reilun 2 km matkalla. Kuljettaja pysäytettiin ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Nimikkeenä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
Naishenkilö kuljetti autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena puolenyön aikoihin. Puhalluskoe oli nolla mutta huumausaineen pikatesti näytti positiivistä bentsodiatsepiinien kohdalla. Rattijuopumus sekä huumausaineen käyttörikos nimikkeinä.
LOPPI: Mieshenkilö kuljetti ajoneuvoa alkoholin ja huumausaineen vaikutuksen alaisena Lopella. Puhalluskoe antoi tuloksen 0.88 mg/l ja huumausaineen pikatesti positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kyseinen mies ajeli poliisia vastaan ylinopeudella, 80 km/h alueella hänelle mitattiin nopeudeksi 112 km/h varmuusvähennyksen jälkeen. Hän oli myös jäänyt palaamatta joukko-osastoonsa, mutta kiire ei ilmeisesti johtunut tuosta asiasta. Nimikkeiksi törkeä rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja huumausaineen käyttörikos. Paluu joukko-osastoon valtion kyydillä.
HATTULA: Sivullinen autoilija ilmoitti hälytyskeskukseen, että VT3:lla oli ajoneuvo pysähtyneenä moottoritien varressa ja kuljettaja vaikutti päihtyneenä. Partion tullessa paikalle ja puhalluttaessa kuljettajan, saatiin arvoksi 0.83 mg/l. Kuski poliisin kyytiin ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Epäilynä törkeä rattijuopumus.
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta