Hämeenlinnan Tavastilan kauppakeskuksessa pahoinpitely

Julkaisuajankohta 1.2.2023 8.57
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana hieman yli 200 kappaletta tehtäviä. Hämeenlinnassa kauppakeskus Tavatilassa tapahtui pienen ajan sisällä kaksi poliisin puuttumista vaativaa tehtävää, missä vartijat olivat hoitaneet oman osansa esimerkillisesti. Liikenteestä tavattiin muutamia rattijuoppoja, joista osassa oli kuskin veressä myös huumeita.

Kanta-Häme

Kello 15.30 aikaan, sai poliisi hälytyksen Hämeenlinnaan kauppakeskus Tavastila, jossa vartijat olivat ottaneet kiinni häiriötä aiheuttaneen henkilön. Tapahtumapaikalla selvisi, että alle 30-vuotias päihtynyt mies, oli aiheuttanut itselleen ja muille kauppakeskuksen asiakkaille vaaraa temppuilemalla liukuportaiden kaiteen päällä. Vartijoiden taluttaessa miestä ulos, oli mies alkanut rimpuilemaan voimakkaasti vastaan päästäkseen irti, mutta huomatessaan ettei hänen voimillaan sekä taidoillaan pärjää vartijoille, alkoi mies uhkailla vartijoiden henkeä, uhaten hakata heidät, jos hän tapaa heidät kauppakeskuksen ulkopuolella. Kun tämäkään ei auttanut, alkoi mies uhkailla vartijoita liivijengillä. Poliisin tullessa paikalle, oli uho laantunut, mutta käytöksen takia hänet vietiin poliisilaitokselle kiinniotettuna laittomaan uhkaukseen ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen. 

Kello 17.35 aikaan, sai partio ilmoituksen kauppakeskus Tavastilan vartijoilta, jotka olivat havainneet kameravalvonnan kautta, meneillään olevan pahoinpitelyn ja kiinniottaneet epäillyn tekijän. Partion tullessa paikalle, selvisi, että noin 30-vuotias mies, oli käynyt noin 60-vuotiaan miehen kimppuun Lidlin edessä. Nuorempi mies oli heittänyt vanhemman miehen maahan ja lyönyt sekä potkinut tätä maassa. Mies kuljetettiin kiinniotettuna poliisilaitokselle. Asianomistaja kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta tarkastuttamaan vammojansa sairaalaan.

Päijät-Häme

Kello 16.00 aikaan, havaitsi poliisipartio Lahdessa Sipurantiellä, ulos tieltä suistuneen henkilöauton. Partio tapasi autosta kuskin paikalta alle 40-vuotiaan miehen, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Kuski kuljetettiin verikokeisiin rattijuopumus epäilyn varmistamiseksi.

Kello 16.30 aikaan, sai poliisipartio ilmoituksen pahoinpitelystä Orimattilan keskustassa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä. Partion selvittäessä asiaa, kertoi asianomistajana oleva vanhempi nainen kuulleensa rappukäytävästä mölyä ja menneensä katsomaan melun aiheuttajaa. Rappukäytävässä melskannut 60-vuotias mies oli ruvennut huutamaan asianomistajalle ja tönäissyt tämän nurin. Partio tavoitti pahoinpitelyyn epäillyn ja kiinniotti hänet. Asianomistajan vammat eivät vaatineet välitöntä hoitoa.

Kello 20.00 aikaan, partio pysäytti Orimattilassa Erkontiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 30-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin nollat, mutta entisyyden ja olemuksen takia hänelle suoritettiin huumausainepikatesti, joka osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. Mies kuljetettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi.  Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kuusi kertaa.

Hiukan ennen kello 23.00, sai partio ilmoituksen Hollolan Salpakankaalla sijaitsevasta kauppakeskuksesta, jossa alaikäinen tyttö oli yrittänyt ostaa tupakkaa väärennetyllä passilla. Tapahtumapaikalla selvisi, että alaikäinen tyttö oli tullut kauppaan äitinsä kanssa ja mennyt ennen äitiänsä kassalle sekä pyytänyt kasalta tupakkaa. Kassahenkilö oli kysynyt tytöltä henkilöllisyystodistusta, jolloin tyttö oli näyttänyt kassalle passia, johon oli selkeästi väärennetty syntymävuosi. Poliisi otti passin haltuunsa ja kirjasi asiasta rikosilmoituksen väärennyksestä. Poliisin tutkinta ja lastensuojelu jatkavat asian selvittämistä.


 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta