Hämeessä autoiltiin päihteiden voimalla

Julkaisuajankohta 26.11.2023 8.24
Uutinen

Hämeen polisiilla oli vuorokauden aikana yli 300 tehtävää. Polisiin suojiin päätyi 24 henkilöä, niin päihtymyksen kuin rikoksen takia. Kummaltakin kenttäjohtoalueelta tavattiin useita päihtyneitä kuljettajia.

PÄIJÄT-HÄME

Kello 18.15 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Renkomäen ABC-asemalle, jossa ilmoituksen mukaan päihtynyt mies on lähdössä ajamaan autolla. Ennen partion paikalle saapumista, oli mies lähtenyt autolla liikkeelle ja ilmoittaja seurasi häntä, sekä kertoi samalla poliisille puhelimen välityksellä auton sijainnin. Auto tavoitettiin ja autoa kuljettanut selvästi päihtynyt 44-vuotias mies ei suostunut puhaltamaan poliisin seulonta-alkometriin, jonka vuoksi hänet kiinniotettiin ja lähdettiin kuljettamaan poliisiautoa kohti. Mies harasi jaloillaan vastaan koko kuljetuksen ajan, eikä suostunut menemään vapaaehtoisesti poliisiauton kuljetustilaan. Partion saatua miehen kuljetustilaan, mies päätti vielä virtsata sinne. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja kiinniotettiin epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Kello 19.30 aikaan havaitsi partio Heinolassa VT4:lla henkilöauton, joka selkeästi ajoi ylinopeutta. Partio mittasi auton nopeudeksi 149km/h, kun kyseisellä osuudella on nopeusrajoitus 100 km/h. Auto pysäytettiin ja selvisi, että autoa kuljettaneella 23-vuotiaalla miehellä ei ollut myöskään ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta viisi kertaa.

Kello 21.00 havaitsi partio Lahdessa VT12 tiellä kohti Nastolaa menevän henkilöauton, joka kiihdytti voimakkaasti nopeutta, huomattuaan poliisit. Partio menetti hetkeksi näköyhteyden autoon, mutta hetken kuluttua auton havaittiin kääntyvän oikeaan tienreunaan ja kuskin kömpivän penkkien yli takapenkille. Partion päästyä auton viereen, ei autossa ollut kuin yksi mies takapenkillä ja yksi apukuljettajan paikalla. Takapenkillä oleva mies ei pystynyt kiistämään ajoa, koska hänen toisen jalan kenkänsä oli kiireessä jäänyt kuljettajan jalkatilaan ja toinen kenkä oli jalassa. 25-vuotias mies puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja määrättiin ajokieltoon.

Kello 21.50 aikaan pysäytti partio Asikkalassa Anianpellontiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 47-vuotias nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Nainen kuljetettiin verikoisiin ja määrättiin ajokieltoon.

KANTA-HÄME

Kello 20.30 aikaan avusti Forssan partio Lounais-Suomen partiota. Hätäkeskukseen oli tullut useita ilmoituksia heittelehtivästä ja epävarmasti kulkevasta ajoneuvosta VT2.lla Somerolla. Forssan partio oli lähimpänä autoa ja lähti tavoittelemaan sitä. Auto tuli partiota vastaan Hämeen härkätiellä ja partio kääntyi sen perään. Partio kytki pysäytysvalot päälle, jolloin auto pysähtyi keskelle tietä hätävilkut päällä. Autoa kuljettanut 26-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 3.51 promillen lukeman. Miehen kuljettamassa autossa oli myös vielä alla kesärenkaat. Mies kuljetettiin verikokeeseen törkeän rattijuopumus epäilyn vahvistamiseksi.

Kello 23.20 aikaan pysäytti partio Riihimäellä Siltakadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 25-vuotias mies puhalsi polisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen myös huumeita. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta