Hämeessä liikkeellä useita päihtyneitä kuljettajia.

Julkaisuajankohta 5.6.2023 9.24
Uutinen

Hämeen alueella pysäyteltiin useita kuljettajia, joiden ajokunnossa oli huomautettavaa. Suurinta osaa päihtyneenä rattiin lähteneistä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

SYSMÄ
Liikennepoliisin partio, joka oli suorittamassa liikenteenvalvontaa Sysmässä Valtatiellä 4, kiinnitti huomiota autoon, jonka ikkunasta heitettiin roskia tien pientareelle. Partio tarkisti auton ja sen kuljettajan. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja partiota epäilytti miehen ajokunto. Mies puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen 0,00 promillea, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti oli positiivinen kokaiinin osalta. Kuljettaja käytettiin verikokeissa ja kuulusteltiin epäiltynä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. 

RIIHIMÄKI
Poliisi pysäytti Riihimäellä Valtatiellä 3 ajaneen auton kuljettajan ajokunnon selvittämiseksi. Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeää rattijuopumusta osoittavan tuloksen. Mies käytettiin verikokeissa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI
Lahden keskustan lähellä partioineet poliisit kiinnittivät huomiota edellään ajaneeseen autoon ja päättivät tarkistaa auton ja kuljettajan. Autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen 0,00 promillea. Kuljettajalle tehtiin huumausainepikatesti, joka oli positiivinen kokaiinin osalta. Mies käytettiin verikokeissa ja hänet kuulusteltiin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI
Poliisi pysäytti auton Lahden keskustassa ja totesi kuljettajan ajo-oikeuden olevan vanhentunut. Partio teki kuljettajana toimineelle miehelle huumausainepikatestin, joka oli positiivinen amfetamiinin osalta. Mies käytettiin verikokeissa ja kuulusteltiin epäiltynä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. 
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Sysmä Uutinen