Hämeessä rauhallista

Julkaisuajankohta 22.1.2023 10.09
Uutinen

Hämeen alueella rattijuoppoja ja varkaita.

HÄMEENLINNA: Kunnan venerannalta Kankaistenjärven uimarannan läheisyydestä anastettu 5 kpl soutuveneitä. Varkaudet on ilmeisesti tapahtuneet 19-21.1.2023 aikavälillä. Lisäksi 2 muuta soutuvenettä oli raahattu lähemmäs tietä, mahdollisesti odottamaan kuljetusta.
 Hämeenlinna Katistentiellä kiinnitti poliisipartion huomion epävarmasti ajellut pakettiauto. Partio pysäytti ajoneuvon tarkastusta varten ja suoritti kuljettajalle puhalluskokeen, arvoksi tuli nollat mutta kuski vaikutti sen verran sekavalta, että hänelle suoritettiin myös huumausaineen pikatesti, positiivinen tulos amfetamiinille. Kuljettajalla ei myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Koska ajoneuvossa oli myös tavaraa kyydissä, suoritti partio tarkastuksen kuormansidonnan suhteen. Tavaratilassa ollut kuorma, 4 kpl ilmastoinnin äänenvaimenninta, oli sitomatta ja samalla partio huomasi myös tilassa olleen, murretun Abloy-lukon. Myös autossa ollut matkustaja yritti piilotella sivuleikkureita. Molemmat henkilöt olivat sen verran hermostuneita asian selvittelyn tiimoilta, että oli syytä epäillä tavaroiden olleen anastettu jostain. Poliisi jatkaa asian selvittelyä.
HEINOLA: Poliisipartio pysäytti Heinolassa ajoneuvon tarkastusta varten ja suoritti kuljettajalle puhalluskokeen, arvoksi saatiin nollat mutta huumausaineen pikatestissä tuli positiivinen tulos amfetamiinille ja kannabikselle. Kuljettajalla ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Kyydissä olleella matkustajalla ei myöskään mennyt hyvin, vaan hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä epäiltyä amfetamiinia huumausainerikoksen täyttävän nimikkeen verran. Tämän johdosta valtio tarjosi majoituspalveluitaan molemmille henkilöille.
LAHTI: Lahdessa kirjattu rikosilmoituksia näpistyksistä ja petoksista. Netissä on taas moni tullut huijatuksi ostaessaan tavaraa nettisivuilta. 
 

Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Uutinen